Mario Balotelli har hamnat under
1 av 4
Mario Balotelli har hamnat under - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Den nya trenden i Premier League: Halsdukar.
2 av 4
Den nya trenden i Premier League: Halsdukar. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Yaya Toure under matchen mot Manchester United.
3 av 4
Yaya Toure under matchen mot Manchester United. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Ferguson: "Spela som riktiga män"

Alex Ferguson är en vandrande guldgruva när det kommer till citat och repliker av den högsta orden. Nu har han sagt sitt om den nya trenden i Premier League: Halsdukar.


Alex Ferguson:

Att Alex Ferguson är en guldgruva för brittiska medier råder det inget tvivel om. Vecka efter vecka går den berömda managern ut med kontroversiella uttalanden.

Det vanligaste förekommande hånen är mot domare. Vem minns till exempel inte när skotten kallade Alan Wiley för tjock och otränad.

Manchester City är ett annat populärt hånobjekt för 68-åringen. Vid flera tillfällen har Ferguson gått ut i pressen och menat att City är dumma och arroganta plus att de aldrig kommer få någon framgång.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson har under sina år i Manchester United gjort sig känd som en demontränare med en hand i allt som rör klubben.

Nu kommer nästa underbara utspel från den hetlevrade skotten.

- Ta av er dem där töntiga halsdukarna. Riktiga män står ut med kylan, säger Ferguson enligt The Sun samtidigt som United beslutar om att förbjuda de omtalade halsdukarna.

Spelare som spelar med så kallade ”snoods” inkluderar Mario Balotelli, Yaya Toure och Manchester United-svikaren Carlos Tevez. Samtliga tjänar sitt dagliga levebröd i Fergusons ny hatobjekt – Manchester City.

Men United-managern är inte ensam i sin kritik mot de moderna fotbollsspelarnas låga köldtolerans. Leeds gamle hårdnackade tuffing Norman Hunter hävdar att dagens spelare är alldeles för mesiga och att man förr i tiden helt enkelt fick stå ut med kylan.

- Vi spelade under betydligt mycket värre omständigheter och gjorde det utan handskar och halsdukar. Vi oljade in oss i en speciell olja och sen sprang vi ut som riktiga män, fortsätter Hunter.

”Fergie” får medhåll av den frispråkige Blackpool-tränaren Ian Holloway

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.