Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

The No Spin Zone

Mario Balotelli har hamnat under
1 av 5

Mario Balotelli har hamnat under

JON SUPER/AP/SCANPIX

Den nya trenden i Premier League: Halsdukar.
2 av 5

Den nya trenden i Premier League: Halsdukar.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Yaya Toure under matchen mot Manchester United.
3 av 5

Yaya Toure under matchen mot Manchester United.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sir Alex körde hårtorken mot halsdukar.
4 av 5

Sir Alex körde hårtorken mot halsdukar.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Soffpotatisen som återvänder till tränarbänken.
5 av 5

Soffpotatisen som återvänder till tränarbänken.

TOM HEVEZI/AP/SCANPIX

Sport | 11/12/2010 14:31

Nyheter24: sportredaktör Björn Ehrnberg rapporterar om det senaste trendbrotten och lustiga tränarval inom europeisk ligafotboll.

VÄRLDEN. När man tar ett avbrott från sitt hektiska liv, sätter sig ner en stund och låter en lugnande känsla glida in i sinnet kan man ofta slås av tanken "att vinna på lotto skulle fan inte vara så dumt."

Dock kommer man snabbt fram till att det är ytterst få förunnat att kamma hem lottovinsten - om man inte mot all förmodan skulle vara en avdankad fotbollstränare på de brittiska öarna.

 Alan Pardew har av allt att döma vunnit storvinsten och blivit hämtad ur arbetslösheten mörka håla och blir tränare för Newcastle efter att klubben fått fullständigt frispel och avskedade den framgångsrike managern Chris Houghton.

Och än större blev hjärnsläppet när de gav Pardew ett femårs-kontrakt. Något som redan får spelhajarna att gå i spinn. Sannolikheten att Pardew sitter kvar kontraktstiden ut är lägre än Tomas Brolin börjar hårdträna och gör comeback i Leeds.

Snoodsens vara eller icke vara

För att fortsätta på spåret gällande tränare och klubbar som får frispel kunde Nyheter24 under fredagen rapportera Sir Alex Fergusons nya utspel.

- Ta av er dem där töntiga halsdukarna. Riktiga män står ut med kylan, säger Ferguson enligt The Sun samtidigt som United beslutar om att förbjuda de omtalade halsdukarna.

Ett spår som även Fergusons fantastiska mittback Rio Ferdinand, hakade på.

– Vi kommer inte använda de där "snoodsen" i vårt lag, skriver han på Twitter, jag ha fått utså mycket kritik från andra lags fans, men jag kan bara konstatera att vi inte kommer ta på oss dom.

Mittbacken fortsätter och menar att Metro använde 32-åringens citat på fel sätt i artikeln "Rio Ferdinand attakerar spelare med halsduk". Något som får en att fundera på hur han inte kunde se den komma?

Men det sista ordet i debatten om "snoods" vara eller icke vara kommer ändock från en av Nyheter24:s egna läsare.

På den tidigare Leedsspelaren Norman Hunters kommentar "vi hade inga handskar eller halsdukar utan vi oljade in oss i en speciell olja och sen sprang vi ut som riktiga män" kunde vi i läsa från signaturen Pelle; "För att riktiga män springer runt i olja" följt av ett skratt.

Frågan är inte så mycket om det är manligt eller ej med olja, den stora frågan vi borde ställt långt tidigare är hur pass manligt detta är: