Tourés öppnade målskyttet med sin rökare i första halvlek.
Tourés öppnade målskyttet med sin rökare i första halvlek. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
City går nu upp i serieledning.
City går nu upp i serieledning. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

City besegrade West Ham - hänger på i toppen

Manchester City tog en enkel 3-1-seger mot ”Hammers” och har bara Arsenal framför sig i toppen.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (30) Yaya Touré, 0-2 (73) Robert Green (självmål), 0-3 (81) Adam Johnson, 1-3 (89) James Tomkins

Varningar:

West Ham: Ben Haim

Manchester City: Mario Balotelli, Nigel de Jong, Pablo Zabaleta

Arena: Upton Park

LONDON. Redan efter tre minuter fick Manchester City en bra chans. Problembarnet Mario Balotelli styrde bollen precis utanför stolpen.

Den storsatsande klubben tog ledningen efter dryga halvtimmen. Gareth Barry tog sig fram på vänsterkanten och spelade in till Yaya Youré. Den förre Barcelona-spelaren drog till direkt och fick på en riktig rökare helt otagbart för Robert Green.

City fortsatte att pressa på i den andra halvleken och det gav utdelning. Touré tog sig in i straffområdet och sköt in 2-0-målet via Greens rygg. Med tio minuter kvar avgjorde inbytte Adam Johnson matchen.

West Ham tröstmålade genom James Tomkins med bara några få minuter kvar.

I och med trepoängaren går ”The Citizens” upp på andraplatsen med en match mer spelad än Arsenal.