Tottenham tog ledningen genom Pavlyuchenko.
1 av 3
Tottenham tog ledningen genom Pavlyuchenko. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
Carlo Ancelotti sitter riktigt löst efter ytterligare ett poängtapp.
2 av 3
Carlo Ancelotti sitter riktigt löst efter ytterligare ett poängtapp. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
Anelka gjorde av han kunde för att föra laget till seger.
3 av 3
Anelka gjorde av han kunde för att föra laget till seger. - Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Londonderbyt som blev en makalös historia

Londonderbyn blir ytterst sällan tråkiga tillställlningar och även dagens match mellan Tottenham och Chelsea blev en otroligt spännande historia.


LONDON. Succélaget Tottenham gästades under söndagens stora match i Premier League av mästarna Chelsea på White Hart Lane. Londonderbyn blir sällan uddlösa eller händelsefattiga och även den här drabbningen blev en tillställning av absolut högsta kvalitet.

Matchen blev en böljande historia med mängder av målchanser, tuffa tacklingar och fantastiska individuella prestationer. Gareth Bale var återigen en tongivande figur i det vitklädda hemmalaget, Roman Pavlyuchenko gjorde ytterligare ett mål och den hårt kritiserade Benoît Assou-Ekotto gjorde kanske sin bästa match för Tottenham.

– Vänsterbacken har verkligen lyft sitt defensiva spel i dag, nu har han koll på vad som händer och ser riktigt fokuserad ut, konstaterade Glenn Strömberg, Viasats expertkommentator.

"Vilken galen match"

Andra halvlek blev en otroligt rafflande historia och under längre perioder påminde toppmatchen mer om en svensk korpmatch där flera av spelarna stod för på gränsen till amatörmässiga positionsfel. Dock gav misstagen matchen en magisk karaktär.

– Det här är kanske årets bästa match, sade Niklas Holmgren efter halva andra halvlek.

Till Chelseafansens stora lycka kunde Didier Drogba bli inbytt och kvittera med ett stenhårt skott som förvisso gick rakt på Heurelho Gomes, men det var helt enkelt för hårt för att stoppas.

– Vad är det som händer, frågade sig kommentatorn Holmgren när Tottenhams målvakt fällde Didier Drogba under matchens absoluta slutskede.

Elfenbenskustens stora superstjärna ställde sig självsäkert vid straffpunkten, tog sats och sköt rakt på den mentalt labila Gomes.

– Det här är fullständigt galet, skanderade Holmgren.

Matchen slutade 1-1, men kunde utan tvekan ha innehållit upp mot tio mål om det hade fallit sig rätt.

Chelsea kunde ändock hitta något att fira

Men den kanske största behållningen för den blå delen av London kom i den 75 matchminuten, vid sidlinjen ställde sig en rejält taggad och efterlängtad Frank Lampard upp och blev inbytt mot Florent Malouda. Den engelske landslagsmittfältaren har som Nyheter24 dokumenterat, varit oerhört saknad för mästarna, men kunde inte lyfta Chelsea till seger.

Resultatet innebär att måndagsmatchen mellan Arsenal och Manchester United nu blir än mer spännande. Vinnaren av den matchen tar ett hårt grepp om ligan som detta år utvecklats till den kanske mest spännande i Europa.

Se målen från den fantastiska matchen här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.