Londonderbyt som blev en makalös historia

- 12/12/2010, 18:57 -
Tottenham tog ledningen genom Pavlyuchenko.
1 av 3

Tottenham tog ledningen genom Pavlyuchenko.

Alastair Grant/AP/SCANPIX

Carlo Ancelotti sitter riktigt löst efter ytterligare ett poängtapp.
2 av 3

Carlo Ancelotti sitter riktigt löst efter ytterligare ett poängtapp.

Alastair Grant/AP/SCANPIX

Anelka gjorde av han kunde för att föra laget till seger.
3 av 3

Anelka gjorde av han kunde för att föra laget till seger.

Alastair Grant/AP/SCANPIX

Londonderbyn blir ytterst sällan tråkiga tillställlningar och även dagens match mellan Tottenham och Chelsea blev en otroligt spännande historia.

LONDON. Succélaget Tottenham gästades under söndagens stora match i Premier League av mästarna Chelsea på White Hart Lane. Londonderbyn blir sällan uddlösa eller händelsefattiga och även den här drabbningen blev en tillställning av absolut högsta kvalitet.

Matchen blev en böljande historia med mängder av målchanser, tuffa tacklingar och fantastiska individuella prestationer. Gareth Bale var återigen en tongivande figur i det vitklädda hemmalaget, Roman Pavlyuchenko gjorde ytterligare ett mål och den hårt kritiserade Benoît Assou-Ekotto gjorde kanske sin bästa match för Tottenham.

– Vänsterbacken har verkligen lyft sitt defensiva spel i dag, nu har han koll på vad som händer och ser riktigt fokuserad ut, konstaterade Glenn Strömberg, Viasats expertkommentator.

"Vilken galen match"

Andra halvlek blev en otroligt rafflande historia och under längre perioder påminde toppmatchen mer om en svensk korpmatch där flera av spelarna stod för på gränsen till amatörmässiga positionsfel. Dock gav misstagen matchen en magisk karaktär.

– Det här är kanske årets bästa match, sade Niklas Holmgren efter halva andra halvlek.

Till Chelseafansens stora lycka kunde Didier Drogba bli inbytt och kvittera med ett stenhårt skott som förvisso gick rakt på Heurelho Gomes, men det var helt enkelt för hårt för att stoppas.

– Vad är det som händer, frågade sig kommentatorn Holmgren när Tottenhams målvakt fällde Didier Drogba under matchens absoluta slutskede.

Elfenbenskustens stora superstjärna ställde sig självsäkert vid straffpunkten, tog sats och sköt rakt på den mentalt labila Gomes.

– Det här är fullständigt galet, skanderade Holmgren.

Matchen slutade 1-1, men kunde utan tvekan ha innehållit upp mot tio mål om det hade fallit sig rätt.

Chelsea kunde ändock hitta något att fira

Men den kanske största behållningen för den blå delen av London kom i den 75 matchminuten, vid sidlinjen ställde sig en rejält taggad och efterlängtad Frank Lampard upp och blev inbytt mot Florent Malouda. Den engelske landslagsmittfältaren har som Nyheter24 dokumenterat, varit oerhört saknad för mästarna, men kunde inte lyfta Chelsea till seger.

Resultatet innebär att måndagsmatchen mellan Arsenal och Manchester United nu blir än mer spännande. Vinnaren av den matchen tar ett hårt grepp om ligan som detta år utvecklats till den kanske mest spännande i Europa.

Se målen från den fantastiska matchen här.