Inför supermatchen: Här är allt ni behöver veta

- 13/12/2010, 10:00 -
Roy Keane och Patrick Vieira när det begav sig sist.
1 av 4

Roy Keane och Patrick Vieira när det begav sig sist.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Wayne Rooney efter målet på Emirates Stadium.
2 av 4

Wayne Rooney efter målet på Emirates Stadium.

TOM HEVEZI/AP/SCANPIX

Wayne Rooney, hårt kritiserade av sina egna fans.
3 av 4

Wayne Rooney, hårt kritiserade av sina egna fans.

TOM HEVEZI/AP/SCANPIX

Ryan Giggs.
4 av 4

Ryan Giggs.

Akira Suemori/AP/SCANPIX

Manchester United mot Arsenal utvecklades under nittiotalet och inledningen av det nya mileniet till ett riktigt klassikermöte - tack vare Patrick Vieira och Roy Keane. Nu är det två andra typer av lirare som ska axla det stora ansvaret för vardera lag.

MANCHESTER. Premier League går in mot att bli allt mer och mer en genuint spännande liga, där inget lag har rykt eller tokdominerar. Tidigare år har den engelska högstadivisionen snabbt utvecklats till en duell mellan Manchester United och Chelsea.

Det är något som nu har förändrats radikalt.

Arsenal och Manchester City leder ligan med 32 poäng vardera. United befinner sig inför måndagens haussade drabbning en poäng efter Arsene Wengers lag, men Sir Alex Fergusons mannar har en match mindre spelad efter att bortamötet mot Blackpool snöade bort.

Spelarna som avgör

Mycket talar för att måndagens kamp kommer utvecklas till en historia som kretsar kring två talangfulla spelare. En vars formkurva nu fått media att verkligen stämpla epitetet "den nye Zidane" på spelarens panna, en annan är en hårt kritiserad anfallare vars form pekar allt annat än spikrakt uppåt.

Samir Nasri anlände till de brittiska öarna och den franska kolonin i norra London inför säsongen 2009/10 med ett rykte om att vara en ypperligt teknisk spelare, med bra blick för spelet och en kyla som få kunde överträffa. Den inledande säsongen gav inte mycket att hänga i taket, men det är under först i år den talangfulle mittfältaren riktigt blommat ut.

Efter den fantastiska insatsen mot Stoke under den 16 omgången skanderade The Guardians franske reporter Philippe Auclair med sin karakteristiskt väsande fransk dialekt "han är större vid 23-års ålder än vad Zinedine Zidane var vid samma tid. Vi kanske kan hoppas på ett nytt VM-guld nu!"

Premier League har som nämnts blivit en betydligt jämnare tävling under den rådande säsongen. Detta kan till stor del tillskrivas Chelsea urusla form och att Manchester United kantats av skandaler från en viss ung världsstjärna.

Hur ska bordellkungen få tillbaka kärleken?

Wayne Rooney försatte sin närstående värld i brand när han först uppdagades med bordellbesök för att sedan vända hela Stretford End emot sig när han gick ut med sin transferbegäran, för att en vecka senare signera ett nytt kontrakt som nästan dubblerade världsstjärnans lön.

Efter den turbulenta tiden slog anfallaren upp sin tidigare skadade fot och fansens ökande likgiltighet mot den tidigare gunstlingen blev större och allt mer utbred ju längre tiden gick.

Men den stora frågan som nu Manchester Uniteds supportrar måste ställa sig är vad som krävs för att Rooney återigen ska få ta en del av fansens stora. Kan han vända den rådande hotfulla stämningen på Old Trafford under måndagens klassiska drabbning mot Arsenal.

Det klassiska klippet när Patrick Vieira och Roy Keane ryker ihop i spelargången.