Lionel Messi firar segern. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Barcelona var ostoppbara.
Barcelona var ostoppbara. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Lysande Barcelona skapar rubriker som "Ni har hört den förut: Barca vann igen"
Lysande Barcelona skapar rubriker som "Ni har hört den förut: Barca vann igen" - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Experten: "Ingen kan stoppa Barcelona"

Lionel Messi, Xavi och Andres Iniésta hade tillsammans med övriga Barcelonaspelare fullständig uppvisning under söndagens La Liga-match mot baskiska Real Sociedad.

BARCELONA. Kors i taket, stoppa pressarna, här sensationen hela världen talar om:

FC Barcelona vann hemma mot Real Sociedad.

I en match som var över innan den ens startat spelade återigen Barcelona ut hela sitt register när det klassiska baskiska laget kom på besök.

Uppvisningen visste under längre stunder inga gränser med ett katalanskt spelövertag som fick matchen att mer se ut som om världens bästa fotbollslag mötte FC Z.

Barcelona regerade fullständigt och kunde genom David Villa och Andres Iniésta ta en säker 2-0 ledning i första halvlek.

– Det är ett halvtidsresultat som är i markant underdrift, sade Lasse Granqvist i Canal Plus-studion.

Andra halvlek än värre

När lagen sedan ställde sig ut inför andra halvlek var det inte en fråga om det skulle bli ytterligare Barca-mål utan hur många fler mål "Blaugrauna" skulle få in mot ett uppgivet Sociedad.

Det började direkt efter att domaren blåst i gång de sista 45 minuterna. Av någon anledning ser det egentligen fullständigt omöjligt ut att stoppa Lionel Messi när han väl väljer att slå på turbon. Så även denna kväll.

Efter sex passningar mellan argentinaren och högerbacken Dani Alves kunde till slut Messi enkelt rulla in 3-0 och sitt sextonde mål för säsongen.

I slutet av matchen gjorde den lille anfallaren sitt sjuttonde mål när han snurrade upp fyra Sociedad försvarare som för att följa de klassiska klyschorna, bokstavligt såg ut som mänskliga koner.

– Det är ingen tvekan att Barcelona helt enkelt är världens just nu bästa lag, sade Jonas Dalhqvist i Canal Plus-studion efter matchen som slutade 5-0 till katalaner, vilket innebär att de återtar serieledningen från Real Madrid som under söndagskvällen besegrade Real Zaragoza.

/
/
/
/

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.