Onsdag 19 Maj
Stockholm

"Snälla, köp mig"

Edin Dzeko firar tillsammans med lagkamraterna i tyska Wolfsburg.
1 av 3
Edin Dzeko firar tillsammans med lagkamraterna i tyska Wolfsburg. Foto: ROBERTO PFEIL/AP/SCANPIX
Dzeko, på väg att lämna den tyska klubben Wolfsburg under otroligt lustiga former.
2 av 3
Dzeko, på väg att lämna den tyska klubben Wolfsburg under otroligt lustiga former. Foto: Christof Stache/AP/SCANPIX
Edin Dzeko, stor nationalhjälte för Bosnien.
3 av 3
Edin Dzeko, stor nationalhjälte för Bosnien. Foto: Petr David Josek/AP/SCANPIX

Edin Dzeko har valt en väldigt annorlunda väg till drömmen att få spela på de brittiska öarna. I stället för att vänta in storklubbarnas annars närgånga transferförhandlingar tog den bosniske anfallaren saken i egna händer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Edin Dzeko:

Edin Dzekos sagolika liv började under ytterst svåra former när han kom till världen i stökigt och politiskt instabilt Bosnien.

FK Željezni?ar Sarajevo blev första klubben för den då lovande mittfältaren och blev efter två säsonger uppköpt av tjeckiska laget Tjeckien FK Teplice där han sedermera fick bli en del av anfallsbesättningen. En position som var betydligt mer lämpad för den store och starke bosniern.

Under sin tid i Tjeckien fick Felix Magath upp ögonen för den då 21 år gamle Dzeko och väl i Wolfsburg kan man gestalta den fortsatta karriären med klyschan: "Resten är historia."

WOLFSBURG. Den bosniske stjärnanfallaren i Wolfsburg, Edin Dzeko, har nu tagit sin önskan att lämna klubben till oanade höjder. I ett e-mejl har 24-åringen öppet bett om att få bli uppköpt av en klubb på de brittiska öarna.

Frågan är förstås till vilka han skickade brevet?

Det var inte adresserat till klubben som äger honom.

Utan succéforwarden skickade mejlet till Manchester City, i ett desperat försök att få den stenrika klubben att värva honom - och därmed dramatiskt öka på veckopengen.

Denna historia blir än mer intressant i ljuset av Carlos Tevez tranfserbegäran och det hål som argentinaren kommer skapa i Citys anfallsbesättning, samtidigt som brasilianaren Jo, Emmanuel Adebayor och Roque Santa Cruz med största sannolikhet kommer lämna klubben under januarifönstret.

Dessutom florerar det rykten om att Milan är på god väg att värva skandalspelaren Mario Balotelli efter att 19-åringen inte lyckats aklimatisera sig till livet i det regniga England.

Med andra ord var det ett ypperligt vältajmat läge att skicka in sitt CV till Manchester Citys personalavdelning i hopp om, att inte bara bli stenrik, utan även bli en av ytterst få nyförvärv av oljesheikarna som faktiskt får speltid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela