1 av 2
- Foto: Fernando Llano/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: MATHIEU CUGNOT/AP/SCANPIX

Davies är redo för comeback

Bilolyckan är endast ett hemskt minne - nu vill Charlie Davies få chansen igen.


Charlie Davies dödskrash

Den 13:e oktober 2009 var Charlie Davies med i en bilolycka som förorsakade en 22-årig kvinna, samtidigt som den forne Hammarbyanfallaren fick bland annat en spräckt urinblåsa, frakturer i benet, skadad armbåge och en allvarlig knäskada.

SOCHAUX. 14 månader har passerat sedan Charlie Davies nästan miste livet i en svår dödsbilolycka.

Vägen tillbaka har varit lång för amerikanen. Men snart är han där, redo för att äntra planen med sitt franska lag, Sochaux, igen.

– Jag mår bra. Senast jag mådde så här bra fysiskt var för ungefär ett år sedan, så jag känner mig som mitt gamla jag vilket naturligtvis är bra eftersom alla vet att fotbollen bara kommer tillbaka av sig självt, säger den 24-årige anfallaren i en stor intervju med ESPN.

Den förre Hammarby-spelaren har gjort ett par reservlagsmatcher och har sakta men säkert börja göra mål igen. Nu säger han sig vara 90 procent klar - och hoppas även på att få chansen från bänken när Sochaux gästar Bordeaux.

En match som skulle markera Davies comeback på allra bästa sätt, då det var mot just Bordeaux som han gjorde sin succéartade hemmadebut med två mål.

– Jag kan inte tänka mig en bättre comeback än mot Bordeaux, en match som allting en gång började, och komma tillbaka efter ett år mot en av Frankrikes bästa lag, säger han och fortsätter:

– Det skulle vara fantastiskt att äntligen få min chans.

Davies målglada hemmadebut - mot Bordeaux.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!