"Lite som att ha sex utan könsorgan"

- 17/12/2010, 16:34 -
Cristiano Ronaldo "ryktas" vara på väg bort från Real Madrid.
1 av 3

Cristiano Ronaldo "ryktas" vara på väg bort från Real Madrid.

SCANPIX/AP

Milan på väg att värva Antonio Cassano?
2 av 3

Milan på väg att värva Antonio Cassano?

Carlo Baroncini/AP/SCANPIX

Tomas Brolin i högform.
3 av 3

Tomas Brolin i högform.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

The No Spin Zone återvänder och ger er återigen de vackraste ryktena från veckans sportvärld. Vecka 50 har gett oss allt från galningar till medier som fallit för ryktenas säregna tendens att skapa såkallade mediedrev.

VÄRLDEN. Att rapportera från sportvärlden är överlag ett relativt intressant samhällsfenomen. Många gånger flödar det rykten runt som gör gällande att den spelaren ska dit, och att den andre spelaren lider av alkoholism alternativt är en sexmissbrukare.

Det roliga är någonstans att medier alltför ofta publicerar något, som vid en vidare granskning av källan, gör det oerhört osannolikt - men ändock genererar det klick.

Ett praktexempel på något sådant var när El Mundo Deportivo publicerade ett ytterst underhållande rykte kring världsstjärnan som gjort sig känd för sina konster på fotbollsplanen samt konsten att landa mjukt likt en judoutövare. Ryktet gjorde gällande att Real Madrids nye nummer sju, Cristiano Ronaldo, dels inte trivdes eller var särskilt omtyckt av sina lagkamrater. Något som nu innebar att spelaren skulle lämna klubben - till en enorm förlust.

Vad ingen tidning, svensk som internationell, tillkännagav är att El Mundo Deportivo ligger så nära till sängs med Sandra Rosell och övriga styrelsemedlemmar i Barcelona att Paris Hiltons nära sexuella förbindelser med världens samtliga manliga modeller endast framstår som torrjuck och allehanda smygkyssar.

Ryktet visade sig med andra ord endast vara, ett rykte. Ett rykte utan någon substans överhuvudtaget - lite som att ha sex utan könsorgan. Rätt uddlöst.

Skandalspelaren till Milan

The No Spin Zone har under en längre tid nu gjort narr av Manchester Citys mer eller mindre maniska inställning till att värva ett överflöd av anfallare till klubben. Nu har Milan axlat den manteln.

Med en forwardsbesättning som fått Adriano Galliani att framstå som en äkta version av en trettonåring med Football Manager ska nu Zlatan Ibrahimovics Milan värva ytterligare en striker. Ytterligare ett problembarn. Borderline galning. Ännu en spelare som inte gjort sig känd för att vara en lagspelare. Nu fattas bara att antingen Mario Balotelli ansluter eller att Milan ger sig in i budgivningen på idolvinnaren Jay Smith och/eller Charlie Sheen.

Fenomenet som kallas "sportjournalistik" upphör aldrig att förvåna. Frågan är vilket galet rykte Sveriges medier sväljer med hull och hår nästa vecka, den riktige Ronaldo till AIK månne? Eller att Tomas Brolin, efter att ha blivit invald i Hall of Fame, nu bestämt sig för att göra comeback i storsatsande Norrköping?