Milan tappade hemma - Inter drar ifrån

Ett vilt kämpande Milan lyckades inte knäcka Reggina hemma på San Siro.

David Beckham och Milan har varit en lyckad kombination hittills. Med engelsmannen i laget har "Rossoneri" tagit upp jakten på Inter och gått förbi Juventus på andraplatsen. När Inter i dag enkelt avfärdade Lecce trodde många att Milan skulle göra detsamma med Reggina. Men det ville sig inte. Reggina visade upp ett stenhårt försvarsspel och tillät inte Milans brassar briljera. Ronaldinho, Kaká och Pato sprang och sprang, men hade väldigt svårt att hitta varandra i röran.

Plötsligt i den 33:e minuten fick Reggina en gyllene chans och tog den. En boll letade sig in i Milans straffområde, träffade Bernardo Corradi och hamnade till slut perfekt framför fötterna på Davide Di Gennaro som pangade in 0-1. En rejäl kalldusch och desto värre med tanke på att Di Gennaro ägs till hälften av Milan.

Efter det bytte matchen skepnad. Milan tog över mer och mer. Reggina tröttnade. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. Milan fick flera chanser att kvittera i det iskalla regnet, men det stämde inte helt enkelt. Inbytte Clarence Seedorf fick dessutom ett mål bortdömt i den 60:e minuten. Domaren väljer att inte godkänna målet då bollen tar på Seedorfs hand i precis innan han trycker in bollen.

Missmodet spred sig. Men unge Pato ville annat. Han fick bollen till vänster om straffområdet, drev upp bollen, en tvåfotare hade han varit igenom om det inte hade varit för Regginas Krajcik som drog ner Pato. Domaren dömde straff som Kaká som vanligt satte.

De sista 25 minuterna var en kamp mot klockan. Beckham, som i dag blev uttagen till det engelska landslaget, pumpade in bollar som flera gången var nära på. Regginaspelarna gjorde allt för att döda tiden. Och lyckades. Milan fick aldrig den där superchansen och poängtappet gör att Inter nu har en åttapoängsledning över sin derbykonkurrent.

Efter straffmålet byttes dessutom Kaká ut mot Antonini och det är fortfarande oklart om det rör sig om en skada. Ingen bra dag för Milan med andra ord.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.