Måndag 10 Maj
Stockholm

Här gräver tränaren sin egen grav

Försöker Hodgson göra sig omöjlig i klubben? Det ter sig vara den enda förklaringen.
1 av 3
Försöker Hodgson göra sig omöjlig i klubben? Det ter sig vara den enda förklaringen. Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
Roy Hodsgon går till hård attack mot klubbens egna fans.
2 av 3
Roy Hodsgon går till hård attack mot klubbens egna fans. Foto: TIM HALES/AP/SCANPIX
Roy Hodgson har fått fullständigt frispel.
3 av 3
Roy Hodgson har fått fullständigt frispel. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Roy Hodgson verkar nu göra allt i sin makt att få till ett avsked för att få tillgång till ett massivt avgångsvederlag. Det  är nog den enda förklaringen till tränarens senaste utspel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Roy Hodgson under hård press

Efter åtta spelade omgångar hade Liverpool haft sin sämsta start någonsin på 57 år. Klubben låg på nedflyttningsplats och det stormade rejält kring laget.

Efter fem raka segrar mot bland annat Chelsea var laget på väg uppåt igen. Spelet stämde och stämningen blev allt bättre i truppen.

Fram till matchen mot Stoke City.

Flera supportrar har tröttnat på den förre Fulham-tränaren och ser gärna att de nya amerikanska ägarna ger honom sparken så fort som möjligt. Efter dagens utspel är det inte mycket som talar för att Hodsgon är kvar efter årskiftet.

LIVERPOOL. Liverpool FC stod under onsdagskvällen för den sämsta insatsen under Roy Hodgsons sex första månader som manager för en av världens mest anrika klubbar.

– Jag måste medge att det verkligen var en av de sämre prestationerna i år, säger Hodgson till The Guardian.

Men efter det konstaterandet kommer citatet som endast kan innebära att Hodgson vill bort från klubben.

Som ett led i den ursäkt tränaren levererade under presskonferensen under torsdagen påstod Hodgson att han än så länge inte fått uppleva den beryktade stämningen på Anfield Road.

– Ända sedan jag anlände hit har jag än så länge aldrig fått höra den magiska stämningen på Anfield Road som alla pratar om, säger han.

– Jag måste helt enkelt hoppas att supportrarna förvandlas till just supportrar, för just nu behöver vi allt stöd vi kan få, fortsätter den forne Fulham-managern.

Det är mycket som talar för att 63-åringen nu börjar se slutet på sin karriär i Liverpool.

Usla resultat, dålig moral och nya ägare som vill revolutionera klubben är bara några av aspekterna som mycket väl kan föranleda en avgång för Lars Lagerbäcks gode vän.

– Att de skanderar efter Kenny Daglish är The Kops sätt att visa att de inte är nöjda med hur laget spelar. Jag måste helt enkelt acceptera läget och att trots vi hade en bra period för inte allt för länge sen, verkar fansen snabbt glömt bort att vi var på uppgång, avslutar Hodgson.

Frågan är nu hur länge Liverpools manager får sitta kvar efter de dåliga resultaten och utspelet som angränsar till ett klassiskt hjärnsläpp.

Så här kan det låta när The Kop är på humör. Sångerna och stödet får till och med Jose Mourinho att applådera fansens prestation som en tolfte man.

Kommentera
Kopiera länk
Dela