Rooney gjorde äntligen mål.
Rooney gjorde äntligen mål. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Rooney hade inte gjort ett spelmål sedan matchen mot Bayern München i mars månad. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Ett förlösande mål för superstjärnan.
Ett förlösande mål för superstjärnan. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Äntligen, Rooney

Wayne Rooney hade inte gjort ett spelmål sedan mitten av mars förra säsongen. Något han i dag äntligen kunde ändra på.

Matchfakta:

WBA: J. Morrison.

United: W. Rooney, J. Hernandez.

Gula kort:

WBA: C. Brunt.

United: F. Da Silva, N. Vidic.

WEST BROMWICH. Wayne Rooney hade inte gjort ett spelmål sedan mars då han disktinkt slog in en hörna borta mot Bayern München. Skador och urusel form har satt stopp på målskyttet.

Formsvackan nådde sin kulmen under sommarens fotbolls-VM där han blev epitet för ett otroligt underpresterande engelsk landslag.

Frågan är nu om vinden har vänt?

"Äntligen" skanderade Manchester United-fansen när Rooney redan i den andra minuten kunde smeka in en välplacerad nick i West Bromwichs mål bakom en chanslös Scott Carson.

Uniteds leding visade sig snabbt vara relativt bräcklig. West Bromwich ägde mittfältet kunde därigenom skapa mängder mot Unitedmålet.

Och i mitten av den första halvleken kom utdelningen. James Morrison får bollen nickad till sig av en vilt fäktande Nemanja Vidic och drog till direkt på volley. Resultatet blev ett magiskt mål och 1-1 i matchen.

I inledningen av andra halvlek fick The Throtles den stora chansen att ta tre poäng mot mäktiga United.

Rio Ferdinand klantade sig i eget straffområde och domaren Chris Foye kunde inget annat än att blåsa straff. Men Peter Odemwingie slog kanske årets i särklass sämsta straffspark en dryg meter utanför den vänstra stolpen.

Samtidigt är United är inte United utan mål i slutskeden av matcher

Sir Alex Ferguson tog det något kontroversiella beslutet att lyfta av Dimitar Berbatov till förmån för Javier "Chicharito" Hernandez. Med andra ord lät han en fortfarande inte formtoppad Rooney att stanna kvar på planen.

Det visade sig bli ett mästerligt byte.

I den 75 minuten fick United hörna, men ingen i WBA valde att markera den 173 centimeter mexikanen som snyggt kunde skarva in Rooneys hörna.

Nummer tio i United blev dock skadad i slutskedet. Än oklart hur pass illa artad skadan är.

Efter målet var Albion ett slaget lag och hade inte mycket att svara med, vilket innebär att United fortsätter toppa Premier League trots två mindre matcher spelade.