Thiago Motta var matchens stora behållning.
1 av 5
Thiago Motta var matchens stora behållning. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Har Leonardo gjort underverk med Inter efter endast ett fåtal veckor?
2 av 5
Har Leonardo gjort underverk med Inter efter endast ett fåtal veckor? - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Den stora frågan på allas läppar. Kan Leonardo störa sina gamla arbetsgivare i Milan?
3 av 5
Den stora frågan på allas läppar. Kan Leonardo störa sina gamla arbetsgivare i Milan? - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Lagkaptenen och tillika legendaren Javier Zanetti visade återigen att gammal är äldst.
4 av 5
Lagkaptenen och tillika legendaren Javier Zanetti visade återigen att gammal är äldst. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Leonardo omfamnar landsmannen Thiago Motta.
5 av 5
Leonardo omfamnar landsmannen Thiago Motta. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Åslund: "Inter såg ut som ett helt nytt lag"

Inter kunde relativt enkelt vinna torsdagens stora toppmöte i Serie A. Leonardo, tidigare i lokalkonkurrenten AC Milan, gjorde storartad succé i sin debut med de blåsvarta mästarna.


MILANO. Inter såg ut som ett helt nytt lag efter det uppmärksammade tränarbytet när mästarna gästades av toppkonkurrenten Napoli.

Leonardo lyckades med en revolution på bara ett par veckor och Inter kom ut med fart och fläkt, betydligt bättre positionsspel och en glöd man inte sett under hela säsongen. Samtidigt skickade Inters fans en hälsning till den tidigare tränaren, Rafael Benitez:

"Ett stort tack från oss som var de enda som trodde på dig. Nu backar vi Leo totalt." stod det på en stor banderoll som hängde längs med Curva Nord.

Matchens stora behållning blev den tidigare Barcelonamittfältaren Thiago Motta. Den starke bollvinnaren spelade med stort självförtroende och kunde stänka in 1-0 målet och fastställde sedan slutresultatet med kanske årets vackraste nick till 3-1.

– Det är otroligt vilken höjd han får när han hoppar upp där, och att han lyckas pricka in bollen mitt i krysset är helt enkelt fenomenalt, konstaterade Martin Åslund, TV4:s expertkommentator.

– Inter ser faktiskt ut som ett helt nytt lag, avslutade Åslund.

Även Inters ägare Massimo Moratti var nöjd med den stora förändringen man kunde skåda på planen.

– Jag var nöjd med att se hur laget såg sammansvetsat ut och att spelarna verkade verkligen uppskatta Leonardo på bänken, sade Moratti under en presskonferens efter matchen, rapporterar Football-Italia.

Inter tog således sista chansen att hänga på ärkerivalen och lokalkonkurrenten, AC Milan, i toppen av Serie A, samtidigt som Napoli tappade mark mot samma rödsvarta gäng.

Zlatan Ibrahimovics lag leder nu ligan med sex poäng och har fått det ryck som mycket väl kan komma att avgöra ligan, men det återstår ändock mer än halva serien och än är det långt i från avgjort.

1-0, Motta.

1-1, Pazienza.

2-1, Cambiasso.

3-1, Motta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.