Fredag 18 Jun
Stockholm

Knarkhärvan och listan som skakar fotbollsvärlden

Adebayor var återigen i farten.
1 av 5
Adebayor var återigen i farten. Foto: SCANPIX
Arsene Wenger är årtiondets bäste tränare.
2 av 5
Arsene Wenger är årtiondets bäste tränare. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
Larsson vill lämna Birmingham City, men nu är frågan var han hamnar?
3 av 5
Larsson vill lämna Birmingham City, men nu är frågan var han hamnar?. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
4 av 5
5 av 5

Nyheter24 ger er veckans sjuka historier från fotbollseuropa, där bland annat en lista sticker ut och får redaktionen att fråga sig?Är det en ny mutskandal på väg att uppdagas hos Fifa?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
The No-Spin Zone

Se till att kryssa för varje fredag i kalendern. Ni vill inte missa när Nyheter24 kommer att lista veckans roligaste rykten i fotbollsvärlden.

VÄRLDEN. Det otroligt underliga organet International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) publicerade under fredagen den mest vanskapta listan på den här sidan av andra världskriget.

IFFHS utsåg decenniets bästa tränare. Ett pris som gick till en fransman som huserar i norra London. Vilket måste ses som ett monumentalt kontroversiellt beslut.

Arsene Wenger vann under den andra halvan 10-talet absolut ingenting. Nothing. Nada. Zipp. Ingenting.

Men trots det utsågs han till den bäste tränaren under decenniet. Vilket är en smärre katastrof. Speciellt för ett organ som är erkänt av Fifa, vilket får Nyheter24 att fråga sig:

Kan det vara så att juryn är köpt månne?

Svensken som ger avsmak

Sebastian Larsson är Sveriges just nu hetaste villebråd. Alla så kallade "småklubbar" i England vill ha 25-åringens känsliga högerfot, blonda hårsvall och kontraktsbråkande attityd.

Samtidigt har Larsson fått hybris och tror nu att han har möjligheten att slå sig in i en av de större klubbarna på de brittiska öarna.

Men den enligt IFFHS bäste tränaren, Arsene Wenger, som fick utmärkelsen mycket tack vare fransmannens gedigna egenskap att förädla unga talanger, har återigen ratat svensken.

Det stoppar inte Larsson från att fortsätta kräva en transfer.

Nu verkar dock Larsson få möjligheten att gå till en klubb, vars historia åtminstone kan klassas i partitet med en storklubb.

Newcastle jagar den svenske landslagsmannens signatur. Frågan är dock om den argentinska korsningen mellan en dålig högerback och en mittfältare med subtil snabbhet, Jonas Gutierrez, kommer acceptera situationen.

Edvard Munch i modern tappning

The No Spin Zones stora favorit har varit i farten igen. Emmanuel Adebayor var förvisso inte inblandad enligt polisens utsago, men indirekt har nu den långe anfallaren blivit indragen i en gigantisk knarkhärva.

Den engelska tullen tog emot en enorm canvastavla skickat från Adebayors hemland Togo. Motivet på tavlan var en avbild av Togos största idrottsman, vilket självklart är Adebayor. Bakom duken låg det cannabis till ett värde av 31 000 kronor. Dessutom ska tavlan vara adresserad till en bostad i nära anslutning till Adebayors hemtrakter i norra delen av London, där togolesen huserade under sin tid i Arsenal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela