Zlatan Ibrahimovic kvitterade mot Udinese.
Zlatan Ibrahimovic kvitterade mot Udinese. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
4 av 5
5 av 5

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Milans startelva. Och tur var väl det efter att Milan mot Udinese snabbt utvecklats till en av säsongens mer sjuka matcher.

MILANO. AC Milan gästades av Udinese på San Siro i en match som serieledarna enligt experterna "bara skulle vinna".

Men om ett lag tvingas ställa upp med en mittback som Daniele Bonera går det inte att undgå att släppa in mängder med mål mot en av Serie A:s bästa offensiver.

Matchen utvecklades i den andra halvleken till en otroligt spännande historia. När spelarna äntrade planen för de sista 45 minuterna var ställningen 1-1. Matchen slutade 4-4.

Udineses notoriske målskytt Antonio Di Natale gav bortlaget ledningen innan Alexandre Pato kunde kvittera i slutminuten av första halvlek.

Sedan lekte spelarna hela havet stormar.

Alexis Sanchez gav Udinese återigen ledningen i början av andra halvlek. Sedan kunde Di Natale dryga ut försprånget till 3-1 efter att ha snurrat upp Bonera på läktaren.

Milans utjämning kom efter en tilltrasslad situation som till slut bedömdes som självmål. Pato kunde sedan kvittera efter en fantastiskt passning från inhoppande Antonio Cassano.

Efter Patos andra mål trodde de flesta att hemmalaget skulle glida mot en viktig seger. Men då ska man inte låta Bonera få vara kvar på plan. German Denis kom soppren mot Milanmålet efter att Bonera inte hängt med i svängarna och Udinese kunde därmed ta ledningen för tredje gången i matchen.

Men Milan har värvat en viss supersvensk för att lösa komplexa situationer som dessa.

Zlatan Ibrahimovic levererade vad han köptes för att göra. I absoluta slutskedet av matchen blev svensken framspelad av superinhopparen Cassano och han får tag på bollen i närheten av straffpunkten. Sedan visar Ibrahimovic just nu är en av världens bästa spelare.

Först vänder "Ibra" iskallt bort sin markering. Sedan bredsidar han enkelt in bollen förbi en chanslös Samir Handanovi?.

Milan behåller därmed serieledningen men det är uppenbart att laget inte kan segla fram mot en Scudetto utan att få ordning på ett försvar som mer ser ut som ett korplag än professionella fotbollsspelare.

0-1 av Antonio Di Natale.

Se Alexandre Patos första mål.

Alexis Sanches visar att Daniele Bonera inte är en mittback som platsar i ett storlag som Milan.

Zlatan Ibrahimovic bevisar att han är en av världens bästa spelare.