Torsdag 24 Jun
Stockholm

Manchester City: "Nu är det sluthandlat"

Michel Platini står bakom det nya reglementet.
1 av 2
Michel Platini står bakom det nya reglementet. Foto: Bela Szandelszky/AP/SCANPIX
Roberto Mancini tillsammans med det senaste nyförvärvet, Edin Dzeko.
2 av 2
Roberto Mancini tillsammans med det senaste nyförvärvet, Edin Dzeko. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Uefas nya stramare ekonomiska regler innebär att Manchester City fullständigt förändrat sin transferpolicy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
De nya reglerna:

Michel Platinis nya regler, vars mål är att jämna ut den ekonomiska spelplanen, träder i kraft säsongen 2014/15. Reglerna innebär att klubbarna inte får spendera mer än fjolårets inkomst. Något som kan få allvarliga konsekvenser för några klubbar, i synnerhet i den italienska högstaligan.

Under de två första säsongerna efter att reglerna har trädit i kraft tillåts klubbar att övertrasera med drygt 500 miljoner kronor. Efter det kommer bufferten att gradvis minska till dess att det råder jämna förhållanden för alla klubbar.

MANCHESTER. Säsongen 2014/15 blir året då den internationella fotbollen genomgår sin största förändring sedan Bosmandomen trädde i kraft.

De så kallade "Finacial Fair Play"-reglerna blir då gällande, vilket innebär att klubbarna inte allokera mer pengar på spelarköp än vad klubbarna bringar in. Något som nu fått mängder med storklubbar att strama åt spenderarbyxorna.

Och mest av alla måste Manchester City reformera sin transferpolicy. En reformation klubben tillkännagav när City under onsdagseftermiddagen presenterade sitt senaste nyförvärv, Edin Dzeko.

– Jag är ytterst nöjd med den trupp jag förfogar över för tillfället. Vi kommer nog inte behöva köpa sex till sju spelare under sommaren. Möjligtvis två eller tre, men inte fler, säger Manchester Citys manager, Roberto Mancini, till The Guardian.

Det återstår att se om den ljusblå klubbens ägare kan finna sig i att sluta leka Football Manager och börja satsa mer helhjärtat på att släppa igenom egna förmågor och lita på de spelare som redan finns i truppen?

Mario Balotellis skada var värre än föranat vilket nu får Cityfansen att se ljusglimtar i stjärnans olycka: "Jag hoppas i och med det här att Guidetti kan få chansen. Han kommer inte göra bort sig. Jo vill jag aldrig se mer igen på planen. Däremot är det tur att vi har Dzeko att tillgå nu." skriver signaturen BlueMoon på Manchester Citys forum på Svenskafans.

Se den senaste i raden av Manchester Citys anfallsess "in action".

Kommentera
Kopiera länk
Dela