Wenger vill att spelarna ska tänka på vad de skriver på Twitter.
1 av 3
Wenger vill att spelarna ska tänka på vad de skriver på Twitter. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
...Nasri samt van Persie är bara några av de som twittrar.
2 av 3
...Nasri samt van Persie är bara några av de som twittrar. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Fábregas och...
3 av 3
Fábregas och... - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Så ska Arsenal undvika fel på Twitter

Efter Ryan Babels misstag kommer troligen Arsene Wenger kalla till ett möte för att stjärnorna i "The Gunners" ska undvika skriva skadliga saker på Twitter.


Vad är Twitter?

Twitter är en mikroblogg som gör det möjligt för alla användare att uppdatera sin webbdagbok med högst 140 tecken.

LONDON. Allt fler Premier League-stjärnor börjar använda Twitter för att kunna nå ut till sina fans. I och med att det är fler spelare som använder det sociala nätverket så ökar misstagen.

Senast var det Liverpools anfallare Ryan Babel som ställde till det för sig.

Holländaren var besviken efter förlusten mot ärkerivalen Manchester United och twittrade ut en bild på domaren Howard Webb i en United-tröja. För det riskerar 24-åringen avstängning och böter av det engelska fotbollsförbundet.

Arsenal vill undvika att något sådant händer och tränaren Arsene Wenger kommer troligen kalla till ett möte för att förklara för stjärnorna, Cesc Fábregas, Jack Wilshere, Samir Nasri och Robin van Persie, att de måste tänka på vad de skriver.

- Generellt sett är jag emot att stänga av någon spelare bara för att den är öppen med vad den tycker. Men man måste tänka på klubbens bästa och inte göra något skadligt, säger Wenger till "The Gunners" officiella hemsida

61-åringen förstår också att mikrobloggen kan vara till stor användning för Arsenal.

- Men det här (Twitter) kan vara väldigt bra för klubben också. Så vi funderar på att sätta oss ner med spelarna och se hur vi kan använda det på bästa sätt, säger han och fortsätter:

- Jag gillar inte att gå emot utvecklingen, för det är oftast en omöjlig kamp. Vi får sätta oss ner tillsammans och se hur vi kan utnyttja det här i stället. Nyckeln är att tänka innan man twittrar.

Så här vill inte spelarna se Wenger

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!