Nyförvärvet Edin Dzeko kramar om målskytten Carlos Tevez. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Tevez slog till två gånger om.
Tevez slog till två gånger om. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Chocköppning - men City upp till serieledning

Manchester City fick en riktig mardrömsstart hemma mot Wolves.

MANCHESTER. Manchester City fick knappast en drömstart när Wolverhampton kom på besök. Redan efter 12 minuters spel chockade bortalagets Nenad Milljas hemmapubliken när han satte bollen bakom Joe Hart.

City skulle dock komma tillbaka. Och det med besked. En viss Carlos Tevez visade varför han är en av "The Citizens" viktigaste spelare.

Fem minuter innan pausvilan skulle Kolo Touré ordna kvitteringen. En kvittering som minst sagt bäddade för den snabbe argentinaren till den andra halvleken.

För att väl där satte han både sitt trettonde och fjortondemål för säsongen. Yaya Touré hade dessutom hunnit sticka igenom och lyckats sätta 3-1.

Wolves kämpade

Men gästande Wolves vägrade ge upp och kämpade sig tillbaka in i matchen. Kevin Doyle satte 4-2 från elvameterspunkten med drygt 20 minuter kvar av mötet och när Ronald Zubar gjorde 4-3 med bara minuterna kvar blev det nervöst.

Men närmare än så kom de aldrig och City gick i och med segern upp till serieledning - dock med tre fler spelade matcher än ärkerivalen Manchester United.

/
/
/
/

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.