Everton stod för en bra insats. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

När Liverpool möter Everton bjuder båda lagen alltid upp till dans. Så även denna eftermiddag.

Liverpool: Raul Meireles (29), Dirk Kuyt (68)

Everton: Sylivan Distin (46), Jermaine Beckford (52)

Gula kort:

Liverpool: Pepe Reina, Fernando Torres, Dirk Kuyt.

Everton: -

LIVERPOOL. Ett av den engelska fotbollens största derbyn spelades under söndagseftermiddagen. Liverpool mot Everton på Anfield.

Kenny Dalglish var tillbaka. Hyllningarna tog aldrig slut. The Kop vädrade en vändning. Men hemmalaget var kraftigt decimerat.

Liverpool kom till spel utan sin talisman och lagkapten. Steven Gerrard var avstängd efter det röda kortet som Howard Webb delade ut under matchen mot Manchester United. I hans ställe kom unge och orutinerade Jay Spearing in.

Men den Liverpoolfödde mittfältaren gjorde bra ifrån sig och var en vital del av hemmalagets dominans under första halvlek. En halvlek som Liverpool till slut vann.

Fernando Torres, vars form har varit allt annat än bra den senaste tiden, sysselsatte på egen hand Evertons försvar och till slut kunde LFC få håll på sina ärkerivaler.

Raul Meireles gav Liverpool ledningen efter en retur som portugisen distinkt kunde skjuta in i mål. The Kop vädrade seger. Stämningen var under långa perioder magisk.

Allt såg ut att gå de rödas väg. Merseysidederbyt såg ut att bli avstampet för en ny era under King Kennys ledning. Liverpool gick in i pausvila med 1-0 mot lokalrivalerna.

Men Everton ville annorlunda

På sex minuter under inledningen av den andra halvleken vände det blå laget från staden på steken. Mål från Sylvian Distin och Jermaine Beckford tystade ner Anfield Road.

Everton vände även på bollinnehavet och under långa stunder såg det ut som en match mellan ett topplag och ett lag med total brist på självförtroende.

Men The Kop fick anledning att än en gång jubla.

Den amerikanska målvakten Howard fick hjärnsläpp i sin målgård och hoppade rakt in i Maxi Rodriguez. Domaren pekade direkt mot straffpunkten.

Iskallt kunde sedermera matchens spelare, Dirk Kuyt, kvittera till 2-2 vilket även blev slutresultatet.

Ett resultat som kan ses som en mindre seger för båda lagen. Ärkerivalerna har fortfarande samma poäng även om den blå delen av staden leder på bättre målskillnad. Dock krävdes det med största sannolikhet en seger i derbyt för att få häng på lagen som slåss om de åtråvärda Europa Leagueplatserna.

/
/
/
/

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.