Mario Balotelli är en kontroversiell figur.
1 av 2
Mario Balotelli är en kontroversiell figur. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Balotelli: Mancini är en mil framför Mourinho som man.
2 av 2
Balotelli: Mancini är en mil framför Mourinho som man. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Balotelli bevisar sin hybris

Mario Balotelli visar återigen upp en mindre släng av hybris efter sitt kontroversiella uttalande om sin förre tränare, José Mourinho.


MANCHESTER. Mario Balotelli har de senaste dagarna gått ut med det ena galna citatet efter det andra. Bland annat hävdade han följande:

José Mourinho är världens bäste tränare, men som man, måste han fortfarande lära sig en sak eller två om respekt, menade en fullständigt ärlig Balotelli enligt BBC.

Nu är den lätt hybrissmittade italienaren igång igen. Efter att Manchester City värvat Edin Dzeko går den tidigare lagkamraten med Zlatan Ibrahimovic ut och hävdar att den blå delen av Manchester har det bästa anfallet i fotbollsvärlden.

– Jag vill hävda att vi till och med är bättre än Barcelona och Real Madrid, säger den frispråklige anfallaren.

Dessutom är han inte sen att ge lokalkonkurrentens stora stjärna, Wayne Rooney, en mindre dänga.

– Rooney är inte Manchesters bäste anfallare. Den anfallaren spelar i en annan klubb än United.

Manchester Citys manager, Roberto Mancini, har deklarerat att han tänker ställa upp med de tre anfallsessen samtidigt. Frågan är nu bara om de ljusblå kan fortsätta hålla i sin goda form och på allvar utmana ärkerivalen Manchester United om ligatitlen?

Under tisdagskvällen gästas Manchester City av en annan erkänd tränare, Sven-Göran Eriksson. Men svensken har hamnat en aningen ur fokus efter 20-åringens avslutande citat:

– Mancini är den viktigaste tränaren jag någonsin haft och inom några år kommer han ha gått om Mourinho gällande vem som är bäst i världen. Som man, är han redan en mil framför portugisen.

Har Balotelli förtjänat sin smått galna hybris?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!