Mourinhos presskonferenser är antingen en sagolik historia, eller en lektion i tristess.
1 av 4
Mourinhos presskonferenser är antingen en sagolik historia, eller en lektion i tristess. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
José Mourinho har under sin framgångsrika karriär gjort det till sin stora gimick att leka med medier. Frågan är dock om gårdagens freudianska felsägning verkligen var med flit?
2 av 4
José Mourinho har under sin framgångsrika karriär gjort det till sin stora gimick att leka med medier. Frågan är dock om gårdagens freudianska felsägning verkligen var med flit? - Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA/AP/SCANPIX

José Mourinho fick tabloiderna i spinn

Att Mourinho har medier lindade runt sitt lillfinger råder det ingen tvekan om. Men nu kan Real Madrids tränare ha toppat sig själv när han fick spanska och svenska medier att stoppa pressarna. Läs här vad Mourinho sade som fick en hel fotbollsvärld att rämna.


Mourinho har bråkat förr

José Mourinho är van med att röra upp känslor. Fråga bara Sporting Gijons tränare Monolo Preciado, som nästan började bråka med den portugisiske jättetränaren.

Detta efter att "Mou" antytt att Gijon hade gett bort segern till Barcelona. Något som fick Precaido att se rött - minst sagt.

– Det måste vara ett skämt, ett dåligt sådant då. Eller så försöker han provocera Barcelona, vilket inte kommer att fungera eftersom de inte kommer att besvara honom. Eller så menar han faktiskt allvar. Och gör han det så tycker jag att han är en skitstövel och en dålig kollega, sade han då.

MADRID. Det var under en presskonferens inför torsdagskvällens derby mot lokalkonkurrenten Atletico de Madrid som den portugisiske fotbollstränaren, José Mourinho, fick en hel medievärld att tappa hakan och i det långa loppet, även förståndet.

Marca, AS och de andra spanska tidningarna stoppade pressarna. Aftonbladet nappade även de på citatet som med största sannolikhet fått betydligt större efterdyningar än vad Real Madrids tränare kunnat ana.

Managern var något vresig under utfrågning från den spanska presskåren. När så en journalist frågade varför tränaren var så bitter svarade Mourinho helt sonika:

– För att jag vill härifrån.

Sedan ställde han sig upp, tog tag i jackan och lämnade rummet.

Samtliga tidningar reagerade kraftigt och började direkt spekulera huruvida Mourinho var på väg att lämna Real Madrid, vad som kunde tänkas ligga bakom avskedet och hur länge han skulle sitta kvar?

Svaret får vi nog när matchen mot Atletico de Madrid börjar 22.00 svensk tid då med all största sannolikhet, Mourinho tar plats på avbytarbänken och fortsatt får utstå häkleri från Vincent Calderons fanatiska publik.

För er spansktalande är här det kontroversiella uttalandet från onsdagskvällen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!