Dimitar Berbatov firar tillsmamans med Wayne Rooney. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Nu har bulgaren gjort 17 mål för säsongen
Nu har bulgaren gjort 17 mål för säsongen - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
United i fortsatt serieledning. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Dimitar Berbatov har varit mannen på allas läppar i den engelska fotbollen. Under lördagskvällen stod han för ytterligare ett hattrick framför publiken på Old Trafford.

Hattrickkungen

Dimitar Berbatov gör, i och med kvällens hattrick mot Wigan upp, sällskap med en gedigen samling spelare som gjort tre eller fler hattricks under en och samma säsong. 94/95 lyckades Alan Shearer med bedriften och säsongen 02/03 gjorde den tidigare Unitedlegendaren, Ruud van Nistelrooy samma bragd.

MANCHESTER. Omutbara Manchester United kunde under lördagseftermiddagen stiga av Old Traffords gräsmatta efter ytterligare ett gott dagsverke.

Motståndarna Birmingham, utan svenske Sebastian Larsson i startelvan, hade inte mycket att säga till om.

När dessutom Dimitar Berbatov är mitt uppe i den hysteriska form han befinner sig i, då är det inte många lag som kan ställa till oreda mot de "Röda Djävlarna".

Redan i den första minuten gav bulgaren hemmalaget ledningen. Ett försprång samme gänglige anfallare drygade ut till 2-0 efter 30 spelade minuter.

I slutskedet av första halvlek kunde sedermera Ryan Giggs göra 3-0 efter en makalös framspelning från Wayne Rooney.

Berbatov upp i skytteligaledning

Dimitar Berbatov kunde inledningen av den andra halvleken fastställa sitt hattrick och nu har den tekniske anfallaren gjort 17 mål den här säsongen. I och med kvällens prestation befäster därmed Berbatov sin position i toppen skytteligan.

Matchen i sig slutade 5-0 efter att Nani dundrat in det sista målet mot den tidigare Manchester United-målvakten, Ben Foster.