Richard Keys stängs nu också av
1 av 2
Richard Keys stängs nu också av - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
"Kvinnor kan inte offside-regeln", sade Andy Gray under livesändningen.
2 av 2
"Kvinnor kan inte offside-regeln", sade Andy Gray under livesändningen. - Foto: Kathy Willens/AP/SCANPIX

Kommentatorerna: "Kvinnor kan inte offside"

Lyssna till de engelska kommentatorernas fula uttalanden om kvinnliga domare och läs vad som blev konsekvensen för de brittiska öarnas mest uppskattade medieduo.


Nu stängs de av:

Andy Gray och Richard Keys stängdes av efter sina sexistiska kommentatorer under matchen mellan Wolverhampton och Liverpool.

Något avvikande har båda experterna hävdat att förklaringen till de fula kommentarerna var att mikrofonen var påslagen. En ursäkt som inte går hem hos alla.

Men det är inte endast mikrofoner som fångat upp de fula kommentarerna. Nu stängs även Andy Burton av från framför allt matchen mellan Birmingham City och West Ham, efter att ett klipp dykt upp med en diskussion mellan reportern och kommentatorn, Gray.

Sky Sports har nu valt att stänga av de två legendarena på obestämd tid och teveföretaget menar också att de uttalanden som duon fällde var "oacceptabla och oförlåtliga."

LONDON. Lördagens Premier League-match mellan Wolverhampton och Liverpool fick sig en särskilt plats i rampljuset då Sian Massey, en 25-årig kvinna, fick agera linjedomare.

Att kvinnor får vara med och döma i den engelska högstaligan är ett nytt tilltag från det engelska förbundet för att göra sporten mer öppen för båda könen. Alla verkar dock inte vara lika positiva till det nya experimentet.

Det var en misstänkt offsidesituation vid Liverpools 1-0-mål som fick de välkända kommentatorerna Andy Gray och Richard Keys att spotta ur sig sexistiska kommentarer mot Massey.

– Någon borde gå ner dit och förklara offside för henne, hojtade Keys.

– Ja, jag vet. Kan du verkligen förstå det, en kvinnlig linjedomare? Det är precis vad jag alltid har sagt: kvinnor kan inte offside-regeln, fortsatte den legendariske experten Andy Gray.

– Så klart de inte kan, muttrade Keys som sedan fortsatte:

- Hörde du den charmiga Karen Brady i morse som klagade på sexism? Yep, gör mig en tjänst gullet.

Hon hade bättre koll än dem

På reprisbilderna därefter visade dock Massey att hon minsann visst har koll på offsideregeln, till och med bättre koll än dem.

Reprisen visade att hon gjort rätt som hållt flaggan nere, trots den misstänkta offsiden på assisterande Raúl Meireles.

Båda kommentatorerna hävdar nu att de inte visste att mikrofonerna var påslagna, och att det var därför det muttrade ur sig de kontroversiella orden.

Det lär dock inte de kvinnliga domarna se som en särskilt bra ursäkt, och nu har även TV-kanalen stängt av de två kommentatorerna inför måndagens sändning.

Lyssna till ljudklippet som skakar den brittiska fotbollen:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.