Onsdag 27 Okt
Stockholm

Könskriget fortsätter i den brittiska fotbollen

Andy Gray och Richard Keys poserar tillsammans.
1 av 3
Andy Gray och Richard Keys poserar tillsammans. Foto: Fiona Hanson/AP
2 av 3
3 av 3

I kölvattnet av den enorma kommentatorsskandalen som toppar alla brittiska nyhetssajter kommer nu kritiken mot "det gamla gardet som inte fattat att tiderna förändras".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nu stängs de av:

Andy Gray och Richard Keys stängdes av efter sina sexistiska kommentatorer under matchen mellan Wolverhampton och Liverpool.

Något avvikande har båda experterna hävdat att förklaringen till de fula kommentarerna var att mikrofonen var påslagen. En ursäkt som inte går hem hos alla.

Men det är inte endast mikrofoner som fångat upp de fula kommentarerna. Nu stängs även Andy Burton av från framför allt matchen mellan Birmingham City och West Ham, efter att ett klipp dykt upp med en diskussion mellan reportern och kommentatorn, Gray.

Sky Sports har nu valt att stänga av de två legendarena på obestämd tid och teveföretaget menar också att de uttalanden som duon fällde var "oacceptabla och oförlåtliga."

LONDON. Morag Pirie, kvinnlig professionell domare som dömt mängder med herrmatcher slår nu tillbaka mot de två hårt kritiserade Sky Sports-kommentatorerna, Andy Gray och Richard Keys.

– De måste fatta att tiderna förändras, ska hon ha sagt enligt sajten Mirror Football.

– Den där attityden som Gray och Keys visade upp trodde man var utdöd för länge sedan, men det är ju uppenbart att den fortfarande finns kvar, fortsätter hon.

Pirie fick själv utstå liknande kommentarer som Sian Massey fick ta del av. Tidigare chefen för Albion Rovers, Peter Hetherston, ska ha sagt följande om den duktige kvinnliga domaren:

– Hon ska vara hemma och koka te till sin man i stället för att springa längs med sidlinjen.

Gray och Keys har, som Nyheter24 tidigare rapporterat, blivit sidoställda inför kvällens sändning av matchen mellan Bolton och Chelsea.

Något som Pierie nu hoppas ska sända signaler till andra kvinnor att våga ta upp det tuffa yrket, som det innebär att vara professionell domare.

– Jag hoppas verkligen att fler kvinnor ska komma in i fotbollsvärlden och då även inom domarkåren, avslutar Pierie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela