Nicolas Anelka satte spiken i kistan.
Nicolas Anelka satte spiken i kistan. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Didier Drogba gav bortalaget ledningen i den elfte matchminuten.
Didier Drogba gav bortalaget ledningen i den elfte matchminuten. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Malouda hann även han med att komma med i målprotokollet.
Malouda hann även han med att komma med i målprotokollet. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Chelseas sista dödsryck

Chelsea och Boltons form har under en längre tid varit allt annat än bra. Under måndagskvällen drabbade de samman i en batalj som kan bli avgörande för den närmaste framtiden.

Chelseas nästkommande matcher

Om Chelsea ska kunna vara med och tampas om ligaguldet även detta år kommer det med största sannolikhet krävas seger i de nästkommande matcherna.

Sunderland - Chelsea

Chelsea - Liverpool

Fulham - Chelsea

Chelsea - Birmingham

Blackpool - Chelsea

BOLTON. Chelseas kräftgång den senaste tiden har varit väl dokumenterad och många spekulationer har flödat runt italienaren och tillika managern Carlo Ancelottis vara eller icke vara i klubben.

Men i matchen mot Bolton Wanderers visade sig mästarna från sin rätta sida.

Skyttekungen hittade äntligen nätmaskorna

Fjolårets seriesuveräner tog direkt kommandot och spelade ett spel man inte sett på månader. Didier Drogba gav sedermera bortalaget ledningen med ett stenhårt skott, rakt upp i nättaket efter endast elva spelade minuter.

Men det var inte slut där

Florent Malouda drygade ut ledningen med ett snyggt skott ur snäv vinkel och i inledningen av den andra halvleken satte Nicolas Anelka spiken i kistan.

Brasilianaren Ramires kunde i matchens slutskede fastställa slutresultatet till 4-0.

Boltons svenske stjärnanfallare, Johan Elmander, stod sig inte att känna igen. Landslagsmannen jagade inte lika frenetiskt som man vant sig vid, sprang inte med samma energi och var stundtals direkt slarvig i bollmottagningen.

Ett sista dödsryck?

Hemmalaget har endast tagit en poäng på de senaste fem matcherna och efter den makalösa starten på säsongen pekar nu mycket på att Boltons säsong kommer plana ut och till slut se laget på en meriterande mittenplacering.

För Chelseas del kan resultatet mot Bolton bli startskottet på ett sista dödsryck i jakten på ligaguldet mot framför allt Manchester United och Arsenal.