Måndag 25 Okt
Stockholm

Efter kvinnoförnedringen - nu kommer nästa avstängning

Andy Gray och Andy Burton i diskussion om den kvinnliga domaren inför matchen som nu fått de två journalisterna avstängda.
1 av 2
Andy Gray och Andy Burton i diskussion om den kvinnliga domaren inför matchen som nu fått de två journalisterna avstängda. Foto: Youtube
Sian Massey, linjedomaren under matchen Wolverhampton mot Liverpool har fått utstå mängder med nedlåtande kommentarer och direkta kvinnoförnedrande påhopp.
2 av 2
Sian Massey, linjedomaren under matchen Wolverhampton mot Liverpool har fått utstå mängder med nedlåtande kommentarer och direkta kvinnoförnedrande påhopp. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX

Engelsk fotbollsjournalistik har länge dragits med ett förhistoriskt tänk kring hälften av jordens befolkning. Nu har bollen börjat rulla, moderniseringen är i full gång och ytterligare ett offer har krävts i Massey-härvan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nu stängs de av:

Andy Gray och Richard Keys stängdes av efter sina sexistiska kommentatorer under matchen mellan Wolverhampton och Liverpool.

Något avvikande har båda experterna hävdat att förklaringen till de fula kommentarerna var att mikrofonen var påslagen. En ursäkt som inte går hem hos alla.

Men det är inte endast mikrofoner som fångat upp de fula kommentarerna. Nu stängs även Andy Burton av från framför allt matchen mellan Birmingham City och West Ham, efter att ett klipp dykt upp med en diskussion mellan reportern och kommentatorn, Gray.

Sky Sports har nu valt att stänga av de två legendarena på obestämd tid och teveföretaget menar också att de uttalanden som duon fällde var "oacceptabla och oförlåtliga."

BIRMINGHAM. Den brittiska fotbollen har skakats av en omvälvande och snabb modernisering i kölvattnet av Andy Grays och Richard Keys uttalanden om den kvinnliga linjedomaren Sian Massey.

Nu kommer näste man till rakning.

Andy Burton intervjuade Andy Gray inför matchen mellan Wolverhampton och Liverpool. Den specifika match där Massey gjorde debut i Premier Leauge.

Kvinnoförnedrande

Under intervjun avslöjar Burton för Gray att det är en kvinnlig linjedomare som kommer döma matchen. Något som direkt skapar en kvinnoförnedrande diskussion.

– En av kameramännen har avslöjat att det är en tjej som ska vara linjedomare, säger Burton under en inspelning som aldrig sändes av Sky Sports, men som dök upp på internet under måndagsnatten.

– Han säger att hon ska vara "all right", men helt ärligt kan jag inte riktigt lita på hans omdöme, fortsätter reportern.

– Det skulle inte jag heller. Det skulle jag definitivt inte göra, säger Gray.

Burton stängs nu av från Sky Sports på en ännu ej bestämd tid.

Lagkaptenen kritisk

Samtidigt börjar nu spelare lägga sig i debaclet i den engelska sportjournalistiken.

Rio Ferdinand, Manchester Uniteds mittbacksklippa, går ut i hård kritik mot de "förhistoriska uttalandena", rapporterar The Guardian.

"Jag är helt för kvinnliga domare, diskriminering är inte något som ska få existera i vår sport överhuvudtaget, och man är faktiskt förhistorisk om man tycker något annat", skriver den engelske lagkaptenen på sitt Twitterkonto.

Kommentera
Kopiera länk
Dela