Den klassiska bilden på Adebayor, där han gör sina gamla fans fullständigt rasande.
1 av 2
Den klassiska bilden på Adebayor, där han gör sina gamla fans fullständigt rasande. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Adebayor är nu klar för spel i Real Madrid.
2 av 2
Adebayor är nu klar för spel i Real Madrid. - Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Adebayor lånas ut till Real Madrid

Emmanuel Adebayor lämnar bänken på City of Manchester Stadium för att bli backup i Real Madrids skadadrabbade anfall.


Adebayors stora skandal

Efter att Emmanuel Adebayor lämnade Arsenal ställde han till med bråk när han under den första matchen mot sin gamla klubb. Först stampade han Robin van Persie i huvudet och efter ett mål sprang han drygt 100 meter bort mot sina gamla fans för att hånfullt fira framför dem.

Något som inte uppskattades av Arsenalfansen.

MADRID. Emmanuel Adebayor gick under endast ett fåtal år från att vara en uppskattad anfallare på Emirates Stadium till en överbetald bänknötare på City of Manchester Stadium.

Nu står det klart att togolesen lånas ut från Manchester City till ett Real Madrid i anfallskris. Marängerna står och faller med endast en forward vilket är i det tunnaste laget om klubben ska vara med och slåss på alla tre fronter.

Real Madrids första val var att värva tillbaka sin gamle publikfavorit Ruud van Nistelrooy. Holländaren var mer än villig att betala halva övergångssumman och dessutom spela utan lön, bara för att få återvända till Spanien.

Men på grund av att även Hamburg har en smärre skadekris på anfallet gick den affären i stöpet.

Lösningen blev i stället att låna den gänglige Adebayor som kommer med ett stort lönekrav. Dock är togolesen endast en kortsiktig lösning och uppgifter gör gällande att Real Madrid till sommaren ska försöka värva lokalrivalen Atletico de Madrids gunstling, Serigo Agüero.

En snabb genomgång av togolesens tid i Manchester City.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!