Onsdag 22 Sep
Stockholm

Superstjärnan skulle lockas till Chelsea

Torres hittade under helgen som gick återigen tillbaka tilll målformen med två fina baljor.
1 av 3
Torres hittade under helgen som gick återigen tillbaka tilll målformen med två fina baljor. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
Torres i tuff kamp med Fulhams Danny Murphy.
2 av 3
Torres i tuff kamp med Fulhams Danny Murphy. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Liverpool valde att behålla sin superstjärna.
3 av 3
Liverpool valde att behålla sin superstjärna. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Liverpools gunstling och anfallsess, Fernando Torres, skulle ha lockats att skriva på för Chelsea. Men Merseysideklubben valde att neka ett bud som skulle gjort spanjoren till den dyraste spelaren att någonsin spela på de brittiska öarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Torres tid i Liverpool

Fernando Torres värvades under dramatiska former av Rafael Benitez inför säsongen 2007/08 i en affär som estimerats till dryga 200 miljoner kronor.

Under sin tid i Liverpool har anfallaren blandat och gett. Under debutsäsongen slog han igenom med dunder och brak men skador har satt stopp på fortsatt fantastiska säsonger. Sammanlagt har det blivit över 100 matcher med klubben och fler än 60 mål under de tre fulla säsonger spanjoren ägnat på de brittiska öarna.

LIVERPOOL. Chelseas Premier League-ambitioner har den senaste tiden förfallit drastiskt. Efter ett par mindre smickrande insatser har konkurrenten och topplaget av den engelsk fotbollens högsta division gjort ett ryck gentemot fjolårets mästare.

Laget är nu hela tio poäng bakom serieledarna Manchester United. Trots en 4-0 vinst borta mot Bolton i måndags har nu klubben gjort ett desperat försök att förstärka på anfallspositionen.

Ett bud på 360 miljoner svenska kronor har nu nekats på Liverpools spanska anfallare. Budet skulle ha blivit det högsta som någonsin betalats inom den brittiska klubbfotbollen, men Liverpool valde att tacka nej och hänvisade enligt The Guardian till världsmästaren utköpsklausul som tecknades ned när kontraktet förnyades.

Mersysideklubben begär mer än 500 miljoner kronor för sitt forwardsess och nu är frågan om Roman Abramovich är beredd att göra en sådan astronomisk investering för en spelare vars form mer liknat en berg- och dalbana de senaste två säsongerna.

Samtidigt finns det faktorer som kan se Torres vända Liverpool ryggen. Under sommaren som gick var spanjoren öppet kritisk till de då sittande ägarna och bristen på prestigevärvningar.

Se Liverpoolstjärnans samtliga mål från den succéartade debutsäsongen:

Kommentera
Kopiera länk
Dela