Bale har gjort stor succé under året som gått.
1 av 3
Bale har gjort stor succé under året som gått. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Frågan är hur pass mycket pengar Tottenham kan få ut för sitt guldkorn på vänsterkanten.
2 av 3
Frågan är hur pass mycket pengar Tottenham kan få ut för sitt guldkorn på vänsterkanten. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
Gareth Bale under matchen mot laget som nu vill värva honom.
3 av 3
Gareth Bale under matchen mot laget som nu vill värva honom. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

Bale på väg bort

Rykten gör nu gällande att den vindsnabbe ytterspringaren, Gareth Bale, är på väg att lämna Tottenham Hotspurs för spel i Serie A.


Från Southampton till världskändis

Gareth Bale inledde sin professionella karriär i på den engelska sydspetsen i Southampton. Där gjorde han 40 framträdande och stod för fem mål trots att han mestadels figurerade på vänsterkanten.

På vårkanten 2007 var walesaren ett hett villebråd på den engelska spelarmarknaden, men Tottenham Hotspurs lyckades värva den då 17 år gamle vänsterspringaren.

Efter en trevande inledning på sin karriär i London tog allting riktigt bra fart under året 2010 då han gick från klarhet till klarhet. Nu är han återigen ett hett villebråd, med klubbar som Inter och Real Madrid sugna på vänstermittfältarens signatur.

LONDON. Tottenhamsupportrar vaknade upp under fredagsmorgon och satte förmodligen kaffet i halsen. Stjärnspelaren Gareth Bale kan vara på väg att lämna Londonklubben.

Rapporter som står i bland annat den ansedda tidningen The Guardian, gör gällande att Inters ägare Massimo Moratti ska till sommaren föreslå en affär som skulle ge Tottenham Hotspurs mer än 400 miljoner svenska kronor.

Moratti ska efter Inters två matcher mot Tottenham blivit otroligt imponerad av den vindsnabbe vänstermittfältaren som fullständigt demolerade en av många ansedd som världens bäste högerback, Maicon.

I Champions League-matchen på San Siro gjorde Bale Tottenhams samtliga tre mål när Londonlaget förlorade med 4-3. I returmötet på White Hart Lane var 21-åringen än mer imponerande när hemmalaget vann med 3-1 mot fjolårets Champions League-mästare.

Ett bud i den storleken skulle komma ytterst lägligt för Tottenham som i och med att klubben antingen ska flytta till Londons nya Olympiska Arena, eller utbyggnaden av White Hart Lane skulle vara i behov av att snabbt få lös stora summor pengar.

Samtidigt finns det rykten som säger att Real Madrids manager, José Mourinho, också ska vara sugen på att värva 2010 års stora genombrott. Enligt rapporter ska Madridlaget gjort många närmanden till Tottenham i försök att få den unge spelarens tjänster.

Att ytterligare en klubb är beredd att ge sig in i ett budkrig kan med största sannolikhet trissa upp priserna än mer och frågan är hur pass mycket pengar Tottenham är beredda att tacka nej till?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!