Fredag 24 Sep
Stockholm

Efter sexismskandalen - nu ställs den kvinnliga domaren över

Andy Gray fick sparken efter alla video- och ljudklipp som dykt upp på internet.
1 av 3
Andy Gray fick sparken efter alla video- och ljudklipp som dykt upp på internet. Foto: Kathy Willens/AP/SCANPIX
Richard Keys valde även han att säga upp sig.
2 av 3
Richard Keys valde även han att säga upp sig. Foto: Myung Jung Kim/AP/SCANPIX
Sian Massey petas nu från att få döma helgens match mellan Corby Town och Eastwood.
3 av 3
Sian Massey petas nu från att få döma helgens match mellan Corby Town och Eastwood. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX

Sian Massey hamnade i fokus efter att Sky Sports kommentatorer uttalat sig i väldigt sexistiska termer över den kvinnliga domarens kapacitet vid sidlinjen. I kölvattnet av Andy Grays avsked och Richard Keys avgång petas nu Massey på grund av det mediala trycket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt:

Det var under matchen mellan Wolverhampton och Liverpool som Andy Gray tillsammans med kollegan Richard Keys diskuterade den kvinnliga linjedomaren som de vädrade sexistiska kommentarer:

– Kvinnor kan inte offsideregeln, sade Gray när han trodde att mikrofonerna var avstängda.

Detta blev startskottet på en att mängd ljud- och videoklipp dök upp på internet vilket till slut tvingade Sky Sports att ge Gray sparken för sina kontroversiella åsikter om hälften av jordens befolkning.

Dagarna efter valde Richard Keys att säga upp sig från Sky Sports.

CORBY. Efter den senaste veckans stora snackis på de brittiska öarna, Sky Sports-kommentatorerna Andy Gray och Richard Keys något kvinnoförnedrande uttalanden om en kvinnlig linjedomare, väljer nu den professionella domarföreningen att inte låta Sian Massey döma helgens match mellan Corby Town och Eastwood i League Two.

– Anledningen är att det varit så otroligt mycket skriverier kring henne att vi inte kan låta henne döma den här matchen, säger en talesman för Professional Game Match Officals till BBC.

– Vi kan inte låta en enskild domare bli större än själva matchen, fortsatte talesmannen.

Efter alla video- och ljudklipp som publicerats på internet valde Sky Sports att avskeda den kontroversielle Andy Gray. Dessutom valde Keys att avgå självmant.

Samtidigt blev det en än mer ohållbar situation efter att Massey offentliggjordes som linjedomare när Corby skulle gästas av Eastwood. Corby har i och med beslutet överströmmas av tevebolagens begäran att få sätta upp kamror vid sidan av planen för att följa Masseys varenda rörelse och beslut.

Något som således ledde till att PGMO helt sonika inte lät henne utför sitt jobb. Samtidigt hävdar facket att hon är väl kvalificerad domare.

– Massey är väldigt duktig på interaktionen med spelarna, det är helt klart så att vi har en oerhört skicklig domare till vårt förfogande, avslutade talesmannen till BBC.

Här är videoklippet som blev droppen för Sky Sports:

Kommentera
Kopiera länk
Dela