Torsdag 16 Sep
Stockholm

"Vi hatar expertkommentatorer"

OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan.
OBS. Spelaren på bilden är inte mannen bakom krönikan. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

The Guardians nye krönikör bekräftar uppgifter som sipprat ut genom åren, att professionella spelare hatar expertkommentatorer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt:

Det var under matchen mellan Wolverhampton och Liverpool som Andy Gray tillsammans med kollegan Richard Keys diskuterade den kvinnliga linjedomaren som de vädrade sexistiska kommentarer:

– Kvinnor kan inte offsideregeln, sade Gray när han trodde att mikrofonerna var avstängda.

Detta blev startskottet på en att mängd ljud- och videoklipp dök upp på internet vilket till slut tvingade Sky Sports att ge Gray sparken för sina kontroversiella åsikter om hälften av jordens befolkning.

Dagarna efter valde Richard Keys att säga upp sig från Sky Sports.

ENGLAND. Den enormt erkända tidningen, The Guaridan, har startat ett nytt koncept som kan ge Premier Leauge-publiken en ny typ av insyn i den engelska toppfotbollen.

"The Secret Footballer" är en krönikör som nu rapporterar inifrån omklädningsrummet hos någon av de största klubbarna i Europa.

Den här veckan avslöjar han något som man tidigare bara kunnat ana, men inte fått bekräftat.

Professionella fotbollsspelare hatar expertkommentatorer.

Det är i kölvattnet av de kontroversiella Sky Sports-kommentarorerna, Richard Keys och Andy Gray, som den ännu ej offentliggjorda spelaren präntade ner sin sanning.

Han menar att med tanke på all den förberedelse som krävs inför mer eller mindre varje match, all kartläggning av motståndare, alla speciella löpningar som ska göras och alla fasta situationer som ska memoreras, är experternas snabba avfärdanden något som äcklar honom.

Att de sedan fäller kvinnofientliga kommentarer är något som bekymrar "The Secret Footballer", men inte på något sätt något som förvånar.

"Om man lät journalister och andra människor få tillgång till de många chattar vi spelare kommunicerar genom, så skulle omvärlden få se en vidrig kvinnosyn", menar krönikören.

Faktum är, enligt Guardianskribenten, att kommentatorer som sitter i båsen ofta inte har någon koll på någonting överhuvudtaget. De vräker ur sig det som är det självklara, fina individuella prestationer eller mål. Men i det öppna spelet vräker de ur sig absolut inget av värde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela