Tisdag 21 Sep
Stockholm

United vände och vann

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Manchester United var under en längre tid rejält illa ut i den femte omgången av FA-cupen. Men genom Michael Owen och Javier Hernandez kunde Premier Leagues serieledare gå vidare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Intressant fakta

På de senaste åtta hemmamatcherna mot Manchester United i FA-cupen har Southampton förlorat fyra drabbningar, spelat lika många och inte vunnit en enda.

SOUTHAMPTON. FA-cupen har genom åren gjort sig känd som en turnering fylld av mirakel och stora skrällar. Under lördagskvällen såg Southampton, som för närvarande spelar sin fotboll i League One, ta ut ytterligare en av alla de skrällar som präglar cupen.

I halvtidsvilan hade hemmalaget en rättvis ledning med 1-0 efter ett vackert mål från Richard ChaplowJonny Evans bevisade än en gång att Sir Alex Ferguson gjorde ett stort misstag när han valde att satsa på nordirländaren i stället för Gerard Pique, som alla vet har gjort stor succé i Barcelona.

Försvarsmissen från Evans innebar att Southamptonpubliken blev smått galen och vädrade avancemang i den äldsta fotbollscupen i världen.

Men Manchester United ville annorlunda.

Genom mål av Michael Owen kunde Premier League-laget visa att det inte är alltid som motivation slår klass.

När sedan Javier Hernandez gav bortalaget ledningen med 2-1 i den 75:e minuten fanns det inte mycket för "The Saints" att göra. Efter lite små nätta passningar vid hörnflaggan gick så United vidare till från den femte omgången i FA-cupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela