1 av 3
- Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

United vände och vann

Manchester United var under en längre tid rejält illa ut i den femte omgången av FA-cupen. Men genom Michael Owen och Javier Hernandez kunde Premier Leagues serieledare gå vidare.


Intressant fakta

På de senaste åtta hemmamatcherna mot Manchester United i FA-cupen har Southampton förlorat fyra drabbningar, spelat lika många och inte vunnit en enda.

SOUTHAMPTON. FA-cupen har genom åren gjort sig känd som en turnering fylld av mirakel och stora skrällar. Under lördagskvällen såg Southampton, som för närvarande spelar sin fotboll i League One, ta ut ytterligare en av alla de skrällar som präglar cupen.

I halvtidsvilan hade hemmalaget en rättvis ledning med 1-0 efter ett vackert mål från Richard ChaplowJonny Evans bevisade än en gång att Sir Alex Ferguson gjorde ett stort misstag när han valde att satsa på nordirländaren i stället för Gerard Pique, som alla vet har gjort stor succé i Barcelona.

Försvarsmissen från Evans innebar att Southamptonpubliken blev smått galen och vädrade avancemang i den äldsta fotbollscupen i världen.

Men Manchester United ville annorlunda.

Genom mål av Michael Owen kunde Premier League-laget visa att det inte är alltid som motivation slår klass.

När sedan Javier Hernandez gav bortalaget ledningen med 2-1 i den 75:e minuten fanns det inte mycket för "The Saints" att göra. Efter lite små nätta passningar vid hörnflaggan gick så United vidare till från den femte omgången i FA-cupen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

3 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.