Tisdag 28 Sep
Stockholm

Agüero utnyttjar transferfönstret - lönehöjning färdig

Nytt kontrakt påskrivet.
1 av 4
Nytt kontrakt påskrivet. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Sergio Agüero tillsammans med svärfadern, Diego Maradona.
2 av 4
Sergio Agüero tillsammans med svärfadern, Diego Maradona. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Agüero blir kvar i Atletico de Madrid.
3 av 4
Agüero blir kvar i Atletico de Madrid. Foto: PETER DEJONG/AP/SCANPIX
Publikgunstlingen Agüero blir kvar i hjärta
4 av 4
Publikgunstlingen Agüero blir kvar i hjärta. Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX

Sergio Agüero, anfallare i Atletico de Madrid och svärson till en viss Diego Maradona skrev under måndagskvällen på ett nytt kontrakt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Supersonen

Sergio Agüero fick under 2009 en son tillsammans med sin fru Giannina Maradona. Sonen som heter Benjamin Agüero Maradona, kan odiskutabelt ha fötts med den bästa fotbollsgenetiska DNA-kedjan genom tiderna.

MADRID. Som det sig bör under de sista timmarna av ett transferfönster utnyttjar många spelare sitt marknadsvärde och förhandlar fram nya kontrakt med en ansenlig löneökning.

Än lättare är det för spelare som återkommande figurerar i de alla rykten som publiceras under Silly Season.

Något som nu gjort att Sergio Agüero tecknat ett nytt avtal med Atletico de Madrid. Maradonas svärson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Och dessutom gjort sig en rejäl hacka på affären, rapporterar UEFA:s officiella hemsida.

Agüero har varit ett hett villebråd på den europeiska fotbollsmarknaden ända sedan han anlände till den spanska huvudstaden 2006 från den argentinska klubben CA Independiente.

Redan som 17-åring tog han Vincente Calderon med storm och har under sina 159 matcher i ligaspelet mäktat med 62 mål. Dessutom var han en stor bidragande orsak till klubbens största titel sedan ligaguldet 1996, när "Los Rojiblancos" vann Europa League i fjol.

Under transferfönstret som vid 12-slaget natten mellan måndag och tisdag går ut har bland annat Chelsea, Real Madrid och en "storklubb" i Italien varit där och rykt.

Frågan är hur många gånger Atletico de Madrid måste behöva omförhandla den unge argentinarens kontrakt innan han personligen blir nöjd och att han blir så pass gammal att ingen klubb längre vill ha anfallarens tjänster?

Stökiga gener?

Kommentera
Kopiera länk
Dela