Nytt kontrakt påskrivet.
1 av 4
Nytt kontrakt påskrivet. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Sergio Agüero tillsammans med svärfadern, Diego Maradona.
2 av 4
Sergio Agüero tillsammans med svärfadern, Diego Maradona. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Agüero blir kvar i Atletico de Madrid.
3 av 4
Agüero blir kvar i Atletico de Madrid. - Foto: PETER DEJONG/AP/SCANPIX
Publikgunstlingen Agüero blir kvar i hjärta
4 av 4
Publikgunstlingen Agüero blir kvar i hjärta - Foto: Victor R. Caivano/AP/SCANPIX

Agüero utnyttjar transferfönstret - lönehöjning färdig

Sergio Agüero, anfallare i Atletico de Madrid och svärson till en viss Diego Maradona skrev under måndagskvällen på ett nytt kontrakt.


Supersonen

Sergio Agüero fick under 2009 en son tillsammans med sin fru Giannina Maradona. Sonen som heter Benjamin Agüero Maradona, kan odiskutabelt ha fötts med den bästa fotbollsgenetiska DNA-kedjan genom tiderna.

MADRID. Som det sig bör under de sista timmarna av ett transferfönster utnyttjar många spelare sitt marknadsvärde och förhandlar fram nya kontrakt med en ansenlig löneökning.

Än lättare är det för spelare som återkommande figurerar i de alla rykten som publiceras under Silly Season.

Något som nu gjort att Sergio Agüero tecknat ett nytt avtal med Atletico de Madrid. Maradonas svärson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Och dessutom gjort sig en rejäl hacka på affären, rapporterar UEFA:s officiella hemsida.

Agüero har varit ett hett villebråd på den europeiska fotbollsmarknaden ända sedan han anlände till den spanska huvudstaden 2006 från den argentinska klubben CA Independiente.

Redan som 17-åring tog han Vincente Calderon med storm och har under sina 159 matcher i ligaspelet mäktat med 62 mål. Dessutom var han en stor bidragande orsak till klubbens största titel sedan ligaguldet 1996, när "Los Rojiblancos" vann Europa League i fjol.

Under transferfönstret som vid 12-slaget natten mellan måndag och tisdag går ut har bland annat Chelsea, Real Madrid och en "storklubb" i Italien varit där och rykt.

Frågan är hur många gånger Atletico de Madrid måste behöva omförhandla den unge argentinarens kontrakt innan han personligen blir nöjd och att han blir så pass gammal att ingen klubb längre vill ha anfallarens tjänster?

Stökiga gener?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.