Här bränner Liverpoolfansen Torres gamla tröja.
1 av 3
Här bränner Liverpoolfansen Torres gamla tröja. - Foto: Dave Thompson/AP/SCANPIX
Fernando Torres gjorde sammanlagt 65 mål under sin tid i Liverpool.
2 av 3
Fernando Torres gjorde sammanlagt 65 mål under sin tid i Liverpool. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX
Ett ansiktsuttryck Liverpoolsupportrarna inte vill se på söndag.
3 av 3
Ett ansiktsuttryck Liverpoolsupportrarna inte vill se på söndag. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Torres: "Förhoppningsvis gör jag mål mot Liverpool"

Fernando Torres stod under måndagskvällens transferdeadline för den i särklass mest uppmärksammade övergången. Chelsea betalade 530 miljoner kronor för spanjoren som kan göra debut mot Liverpool, vars motto "You'll never walk alone" var inpräntat på kaptensbindeln 26-åringen bar i Atletico de Madrid.


Financial Fair Play

Chelsea påstår sig, trots ytterst usel ekonomi, befinna sig i en stark position att klara av de nya reglerna som UEFA sätter upp kring "Financial Fair Play". Men fansen är oroliga efter måndagens stora nyförvärv i Fernando Torres och David Luiz. Sammanlagt kostade de två spelarna över 775 miljoner svenska kronor.

LONDON. Efter den kontroversiella flytten till Chelsea väljer nu Fernando Torres att tala ut om varför han valde att flytta, anledningen till att det blev Chelsea och hur det känns inför söndagens match mot sin gamla klubb, Liverpool.

– Jag vill vinna Champions League. Det är en dröm som alla spelare har, säger Torres till Chelseas hemsida.

26-åringen som i och med att han inte representerat någon klubb i det europeiska cupspelet är tillgänglig för Chelsea när mästarna tar sig an FC Köpenhamn. Något som sköt prislappen i höjden.

530 miljoner kronor

Som bekant kostade den spanske världsmästaren sin ansenliga summa. Drygt 530 miljoner svenska kronor ska spelaren ha kostat, men flytten gick inte smärtfritt. Mängder med Liverpoolfans tog sig ut på gatorna under måndagskvällen för att bränna gamla tröjor med nummer nio och spanjorens namn.

– Jag kommer aldrig att säga något dåligt om Liverpool. Jag var väldigt lycklig där men nu befinner jag mig i en ny klubb, i en ny stad och det förflutna är just det förflutna.

Tvåmålsskytt i november

Under höstens drabbning mellan mästarna och "The Reds" gjorde spanjoren båda målen när Torres gamla klubb besegrade laget från Stamford Bridge. Den första matchen som den tidigare Liverpoolinvånaren kan spela för sin nya klubb ser mycket väl ut att bli mot just Liverpool. Söndagen den 6 februarir drabbar CFC med LFC på just "The Blues" hemmaarena.

– Jag har både bra och dåliga minnen från matcherna mot Chelsea. Alla mål jag gör är glada minnen, men jag kommer aldrig glömma semifinalen i Champions League när vi förlorade. Chelsea fick spela final och inte vi.

Inte föga oväntat blev 26-åringen erbjuden tröja nummer nio även i Londonklubben. Det står klart enligt Chelseas hemsida att Torres inte kommer debutera i matchen mot Sunderland som spelas under tisdagskvällen.

Hur känns det att du förmodligen kommer göra debut mot din gamla klubb?

– Det är ödet. Det är definitivt inte perfekt för mig, men vi får se vad som händer. Jag har verkligen bara bra ord att säga om Liverpool. Om jag får chansen att spela kommer jag göra allt jag kan och förhoppningsvis kan jag göra mål, avslutar Torres sin första intervju som Chelseaspelare.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.