Nevillebröderna.
1 av 3
Nevillebröderna. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Högerbacken var en kontroversiell spelare under sin karriär.
2 av 3
Högerbacken var en kontroversiell spelare under sin karriär. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Gary Neville och sin mytomspunna kyss tillsammans med vännen Paul Scholes.
3 av 3
Gary Neville och sin mytomspunna kyss tillsammans med vännen Paul Scholes. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Nu väntar sig Neville en tevekarriär

Gary Neville överväger nu att satsa på en karriär på Sky Sports. Kommer Unitedlegendaren att ersätta Andy Gray eller Richard Keys?


MANCHESTER. Gary Neville är i Manchester Unitedfansen ögon en stor legendar. Högerbacken spenderade 19 år i klubben som han enligt egna utsagor "älskar".

– Jag har varit en Manchester United-supporter i hela mitt liv och uppfyllt alla drömmar som jag någonsin hade. Jag är självklart besviken över att mina spelande dagar är över, men det är någonting som händer oss alla, säger den 35-årige United-ikonen i ett pressmeddelande.

Nu satsar han vidare

Den 2 februari valde, som Nyheter24 tidigare rapporterat, Neville att lägga skorna på hyllan efter en karriär som sett mängder med stora framgångar, storslagna matcher och enorma kontroverser.

Närmast till hands ligger självfallet högerbackens något mindre smarta beslut att efter ett sent mål av United mot ärkerivalen Liverpool, ställa sig och tokfira framför Merseysideklubbens tillresta supportrar. Ett övertramp som renderade böter och en kort avstängning.

Ersätter Gray?

Nu ska Neville sikta på att bli kommentator. Närmast till hands ska Sky Sports ligga menar The Guardian. Dessutom ska han fortsätta inom Manchester United antingen som tränare eller en annan framträdande roll.

Den forne lagkaptenen spelade sammanlagt 602 matcher för storklubben och fick uppleva några av Uniteds största ögonblick och spelat tillsammans med några av de bästa spelarna som representerat klubben under sin tid på Carrington.

Frågan på allas läppar är självklart om den kontroversielle Neville ska ersätta den sparkade Andy Gray och uppsagde Richard Keys på Sky Sports? Eller kommer Unitedlegendaren återigen få frispel och göra något i stil med klippet här nedan och även han få se ett snabbt slut på sin tevekarriär:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!