Världens två bästa spelare kan få chansen att ställas mot varandra två gånger om inom loppet av fyra dagar.
1 av 2
Världens två bästa spelare kan få chansen att ställas mot varandra två gånger om inom loppet av fyra dagar. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
El Clasico kan komma att spelas två gånger om under loppet av fyra dagar.
2 av 2
El Clasico kan komma att spelas två gånger om under loppet av fyra dagar. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Två el Clasico - inom loppet av fyra dagar

Real Madrid och Barcelona kommer mötas i finalen av Copa del Rey, därmed är det bekräftat att Spaniens två största klubbar kommer att drabba samman två gånger på mindre än en vecka.


Ännu inte fastställt

Det spanska fotbollsförbundet är beryktat för sina spontana matchflyttar och sena fastställanden av exakta datum och speltider. Det kan därför mycket väl bli så att antingen finalen eller ligamatchen mellan Real Madrid och Barcelona kan flyttas till ett senare datum.

BARCELONA. Efter att den spanska ligans två stora antagonister kvalificerat sig till final i Copa Del Rey, står det nu klart - två el clasico skall spelas inom loppet av fyra dagar.

Ligamatchen är preliminärt satt att spelas den 17 april, men i enlighet med tradition är det mycket som talar för att det spanska fotbollsförbundet kommer placera matchen på bästa möjliga datum. Eller helt enkelt till en annan månad bara för att mjölka supermatchen i största möjliga mån.

Kan Barcelona besegras?

Barcelona vann sin semifinal på numer klassiskt manér. 3-0 under onsdagskvällen innebär att klubben nu gjort smått makalösa 108 mål under årets säsong. Dessutom har 22 spelare bidragit till den sammanlagda målkvoten.

En intressant aspekt för de katalanska fansen är att klubben vunnit de två senaste finalerna när Barcelona ställts mot Real Madrid - 1983 och 1990.

Än mörkare ser det ut för huvudstadslaget som de senaste fem matcherna i ligaspelet mot Barcelona förlorat samtliga matcher, och ofta med relativt klara siffror.

Frågan är dessutom om José Mourinhos mannar kan motivera sig så pass väl att de kan besegra ärkerivalerna två gånger om, eller om demontränaren väljer att lägga allt krut på att stoppa katalanernas framfart mot ytterligare en ligatitel?

Här får ni videoklippet Madridfansen aldrig mer vill se, Barcelonasupportrarna låter stå på repeat och en neutral fotbollsvärld inte kan få nog av:

>

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!