Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Officiellt: Hiddink klar för Chelsea

Sport | 11/02/2009 14:25

Nu är det klart. Rysslands förbundskapten Guus Hiddink tar över som Chelseas manager från och med nästa vecka.

Rysslands förbundskapten Guus Hiddink tar över som Chelseas manager från och med nästa vecka. Det bekräftar Chelsea på klubbens officiella hemsida. Hiddink bossar därmed över världens dyraste trupp.

- Det är inte tillräckligt med tid att förbereda ett lag på en vecka, men det här är en exceptionell situation. Chelsea har bra spelare och de borde vara i toppform och det borde göra mitt jobb lättare, säger Hiddink, som planerar att titta på Chelseas FA-cupmatch mot Watford på lördag.

Holländaren, som lovat Chelseas ägare Roman Abramovitj att ställa upp som tränare för Chelsea säsongen ut, planerar även att ta kontakt med sin företrädare Luiz Felipe Scolari för att diskutera laget. Scolari fick sparken i måndags.

Hiddink, som fortsätter sitt förbundskaptensuppdrag i Ryssland parallellt med Chelsea-jobbet, har inte skrivit på något kontrakt med Chelsea.

- Jag behöver inte skriva något avtal. Det handlar inte om pengar, säger Hiddink, som är nära vän med Abramovitj.

Hiddink kommer inte att ta med sig någon assisterande tränare till Stamford Bridge.

- Självklart är det inte lätt att kombinera två jobb, men jag tar min position som förbundskapten för Ryssland på stort allvar. Vi har har kommit en lång bit på vägen och har mycket kvar att uträtta. Jag har träffat många underbara människor i Ryssland och vi kommer definitivt fortsätta att samarbeta, säger Guus Hidink till Sport-Express.

Skrivet av: