Måndag 27 Sep
Stockholm

"Han framstår som Moses framför Röda havet"

Messi stod för ytterligare ett hat trick under lördagskvällen.
1 av 3
Messi stod för ytterligare ett hat trick under lördagskvällen. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Expertkommentatorn om Messi: "Han framstår som Moses framför Röda havet när han springer fram mot Atleticos försvar".
2 av 3
Expertkommentatorn om Messi: "Han framstår som Moses framför Röda havet när han springer fram mot Atleticos försvar". Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Vem ska kunna stoppa den argentinske supermannen?
3 av 3
Vem ska kunna stoppa den argentinske supermannen?. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Att Lionel Messi var en makalöst fantastisk fotbollspelare rådde det inga som helst tvivel om. Men nu är frågan om den statistik den lille argentinaren producerat måste ställas i en kategori för sig eller om han fortfarande endast ska jämföras med spelare från sin egen generation?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Under lördagskvällen kunde återigen Barcelona spela ut efter alla noter hemma mot det förmodade topplaget Atletico de Madrid. 3-0 skrevs resultatet till och det i sig var inte föga överraskande.

Inte heller att Lionel Messi nu spelat tio matcher för Barcelona där han gjort tre mål eller fler, men det är fortfarande ett makalöst facit. Eller som den brittiske expertkommentatorn skanderade efter argentinarens första mål:

– Han framstår mer som Moses som ber Röda havet att dela på sig.

Men nu börjar sannerligen rekorden att lägga sig på en smått otrolig hög.

Messi gjorde alltså än en gång ett hat trick. Ett hat trick som innebär att han nu gjort 40 mål denna säsong, som än så länge innehållit 33 matcher.

40 mål på 33 matcher, vilket ger ett kopiöst galet snitt på 1,21 mål per match.

Det blir än värre

Det ska dessutom tilläggas att den kortvuxne argentinaren gjort sammanlagt 14 mål mot Madridlaget och sanslösa 125 mål på de första 137 matcherna som Josep Guardiola delegerat orderna från Barcabänken.

Men det var inte de enda galna statistiska milstolparna som bröts under lördagskvällen.

Barcelona slog Real Madrids rekord från säsongen 1960-61 på antal raka segrar. Alltså ett rekord som stått sig i nästan 50 år fick se sig slaget under lördagens 3-0 seger för katalanerna, vilket var den 16:e i följd.

Något överraskande var att ytterligare en spelare var med och slog rekord. Den antingen älskade eller bespottade Serigo Busquets har nu vunnit 22 raka La Liga-matcher, vilket efter vinsten är ett nytt rekord.

Under en längre tid har diskussionen blommat upp, cirkulerat och blivit ändlöst debatterat, men man måste trots allt få ställa frågan. Har fotbollsvärlden någonsin sett något liknande? Har vi någonsin fått uppleva en liknande överlägsenhet som med den Barcelona defilerar genom årets La Liga?

Kommentera
Kopiera länk
Dela