Torres: "Liverpool har historien - Chelsea har möjligheterna"

- 06/02/2011, 14:43 -
Tröjan Liverpoolfansen drömt mardrömmar om.
1 av 4

Tröjan Liverpoolfansen drömt mardrömmar om.

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Torres: "Liverpool har historien -  Chelsea har möjligheterna.
2 av 4

Torres: "Liverpool har historien - Chelsea har möjligheterna.

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Fernando Torres har kallats allt från Judas till Brutus.
3 av 4

Fernando Torres har kallats allt från Judas till Brutus.

Peter Byrne/AP/SCANPIX

Carlo Ancelotti ser äntligen möjligheten att använda två rent utpräglade anfallare i sin grunduppställning.
4 av 4

Carlo Ancelotti ser äntligen möjligheten att använda två rent utpräglade anfallare i sin grunduppställning.

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Fernando Torres slänger in ytterligare ett vedträ i den brasa den redan infekterade övergångshistorien utgör när han deklarerar det uppenbara, men specifikt det som de gamla supportrarna inte vill höra.

LONDON. Det är äntligen dags för söndagen fotbollsvärlden sett fram emot ända sedan det stod klart att Fernando Torres skulle lämna nordvästra England för spel i huvudstaden och antagonisten Chelsea.

Övergångens intrikata och känslomässiga bakgrund är väl dokumenterad. Liverpoolfans brände sina Torreströjor, Chelseas fans köpte å sin sida samma nummer nio, men med blå bakgrund, i rekordmängder.

Matchen mellan de två klassiska klubbarna har alla ingredienser för att bli en makalös historia, eller ett stort antiklimax.

Men klart står att den största moraliska striden inte endast kommer vara begränsad till ståplats.

De mängder av målrika fighter och tuffa kamper lagen utspelat i Champions League har eldat upp en rivalitet hos Liverpool mot Chelsea som tidigare i historien endast varit Manchester United och Everton förunnad.

Nu är det förstås värre än någonsin.

Enligt Tony Barrett, journalist för The Times, som innan matchen tog ett gemensamt tåg tillsammans med supportrar ur The Kop ner mot huvudstaden, berättade att det rådde det delade meningar om vilket mottagande Torres borde få.

"Antingen riktar det sig mot vad han faktiskt gav klubben, eller så är de otroligt nedlåtande kring det svek som spanjoren faktiskt gjorde", dessutom beskriver han situationen som "uppskruvad och något hotfull".

De två klubbarnas situation står sig i en relativ rak kontrast till varandra. Chelsea kan fortfarande få häng på toppklubbarna, samtidigt som Liverpool mer siktar in sig på att bygga om och göra rätt.

Men frågan är om det över huvud taget kommer ha något med den här matchen att göra?

– Den här matchen är viktigare än någon annan vi spelat den här säsongen, deklarerade Lucas Leiva tidigare under veckan.

Samtidigt valde dagens huvudperson att slänga sina lönepengar på debattbrasan och man får hoppas att The Kop på tåget inte fick höra:

– Liverpool har historien, men Chelsea har möjligheten att bygga nytt och en än större historia, säger Torres under presskonferensen på Stamford Bridge.

Chelsea värvade den världsberömde anfallaren i ett läge där laget är i desperat behov av att hitta tillbaka till formtoppen.  Torres ska vara en lösning för Carlo Ancelotti att äntligen få använda sig av två forwards på plan i ett rakt anfall.

Klart står att matchen betyder mer än tre poäng i ligalunket. Klart står att spelarna spetsat till en nybliven klassiker än mer och att vi förhoppningsvis kan vänta oss en episk batalj mellan två klubbar vars rakt motstående politiska grunder mycket väl kan smitta av sig från läktaren ner till mittcirkeln.