Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hoffenheim jagar Rasmus Elm

Sport | 11/02/2009 17:49

Bundesligaledaren ska bevaka Sveriges senaste stjärnskott i kvällens match mot Österrike.

Nykomlingen Hoffenheim har överraskande tagit ledningen i Bundesliga och spelar en attraktiv fotboll som innebär full fart mot mål matchen igenom. Man har lyckats nå ligaledning med hjälp av helt okända spelare som fullständigt blommat ut under tränaren Ralf Rangnicks ledning. Till nästa säsong söker man nu spelare som passar in i den modellen. Och har kanske har man redan hittat rätt. Under Sveriges match mot Österrike på UPC Arena kommer representanter från Hoffenheim att följa Rasmus Elms alla rörelser. Något Kalmar FF är medvetna om.

– Vi märker att det är många lag som följer Rasmus. Men förutom Fulham så har det inte varit några andra konkreta förfrågningar, säger Kalmar FF:s sportchef Svante Samuelsson till Expressen.

En övergång till Hoffenheim skulle i så fall ske till sommaren då övergångsfönstret stängt för den här säsongen. Men trots intresset från Hoffenheim siktar Elm och Kalmar på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2009.

– Just nu lutar det åt det. Men det är svårt att svara på. Vi tar det när jag kommer hem, sa Elm tidigare under veckan.

Även Kalmars Samuelsson förväntar sig en förlängning inom kort.

– Det känns som om vi kan komma överens om en förlängning, säger Samuelsson.

I kvällens match mot Österrike spelar Rasmus Elm tillsammans med sin äldre bror Viktor från start.

Skrivet av: