Masshysteri efter Reinas förvrängda citat

- 08/02/2011, 21:06 -
"Vad snackar ni om?"
1 av 3

"Vad snackar ni om?"

Vadim Ghirda/AP/SCANPIX

2 av 3

Francisco Seco/AP/SCANPIX

3 av 3

ALASTAIR GRANT/AP/SCANPIX

Tisdagskvällens stora transferrykte var bland annat att Josep Reina valde att deklarera att han gärna spelade Champions League, något som gjorde att The Sun valde att sätta rubriken: "Pep Reina droppar Unitedbomb".

LIVERPOOL. Det är ytterst få företeelser inom idrottsjournalistiken som framkallar liknande skrattsalvor som när olika mindre trovärdiga nyhetskällor släpper bomber av olika grader, baserade på uttalanden från huvudpersoner som uppenbart menar något annat än vad som slutligen blir rubriken.

"Pep Reina droppar Unitedbomb" är den dramatiska rubriken The Sun valde att sätta efter sitt så kallade avslöjande att Liverpools målvakt kan vara på väg bort från Merseysideklubben.

Men när man väljer att disektera citaten kan man relativt snabbt finna en annan historia. En annan story ligger bakom publikfavoritens uttalanden.

– Självklart vill man spela för ett lag som är med i Champions League och kämpar om titlar, säger Reina till den spanska radiokanalen Ondo Sera.

Nyckeln till artikelns vinkel framträder när man verkligen analyserar detta citat och de efterföljande. Är det verkligen så förvånande att en världsmästare, FA-cupsegrare och en målvakt som under två år i sträck varit Liverpools bäste spelare vill vara med och tampas om titlar?

Vad som däremot framkommer är relativt sjävklart. Reina vill uppnå dessa mål tillsammans med det lag han nu representerar, samtidigt är han för smart för att lova sin eviga lojalitet. Skulle detta ske kan mycket väl målvaktens tröja brinna och spanjoren få gå på metaforisk Golgata när vilket lag han än väljer att representera kommer till Anfield Road.

Vad som däremot framkommer från den längre intervjun till den spanska radiostationen är att Reina väljer att försvara Fernando Torres val att lämna Liverpool för spel i Chelsea.

– Sådan är fotbollen, spelare kommer och går, säger Reina.

– Man måste förstå hans beslut, han kände att det var en bra möjlighet att fortsätta utvecklas.