Onsdag 1 Dec
Stockholm

Supercomeback av "Drillo"

Norge chockade Tyskland på bortaplan. Argentina vann då Messi gjorde solomål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Onsdagskvällen var stor fotbollsafton i Europa. På alla håll och kanter testade lagen sina spelare inför VM-kvalet som fortsätter till våren.

Samtidigt som Sverige vann med 2-0 över Österrike prövade vår västra granne, Norge, sina krafter mot stornationen Tyskland. Ett hopplöst fall kan tyckas för norrmännen som på senare år gått allt tyngre på fotbollsfronten. Men då har inte landets gamle legendartränare Egil "Drillo" Olsen hållt i ratten. Nu är han dock tillbaka och man kan inte kalla comebacken för något annat än succé. Norge vann med 1-0 efter att Christian Grindheim gjort segermålet. Sin vana trogen satsade "Drillo" på en defensiv taktik med endast en anfallare. Tyskland presenterade sitt absolut bästa lag, men var inte förmögna att knäcka norrmännens försvar.

Vinsten var Norges första mot Tyskland sedan – håll i er – OS 1936!

Kvällens gigantkamp spelades i Marseille mellan Frankrike och Argentina. Gästerna vann med 2-0 och Diego Maradona har fått en riktigt bra start på sin karriär som landets förbundskapten. Matchens mål gjordes inte helt oväntat av Lionel Messi. Lilleplutten sprang sick-sack mellan fransmännens backar och överlistade till slut också hemmalagets målvakt Steve Mandanda.

I Spanien blev en av världens största idrottsstjärnor historisk. När hemmanationen besegrade England med 2-0 passade David Beckham på att tangera rekordet i antal landskamper för en engelsk utespelare. Stjärnan kom upp i 108 stycken då han byttes in i början av andra halvlek, och efter precis passningar och lysande framspel visade Milanspelaren att han fortfarande kan leverera även i landslaget.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela