Supercomeback av "Drillo"

Norge chockade Tyskland på bortaplan. Argentina vann då Messi gjorde solomål.


Onsdagskvällen var stor fotbollsafton i Europa. På alla håll och kanter testade lagen sina spelare inför VM-kvalet som fortsätter till våren.

Samtidigt som Sverige vann med 2-0 över Österrike prövade vår västra granne, Norge, sina krafter mot stornationen Tyskland. Ett hopplöst fall kan tyckas för norrmännen som på senare år gått allt tyngre på fotbollsfronten. Men då har inte landets gamle legendartränare Egil "Drillo" Olsen hållt i ratten. Nu är han dock tillbaka och man kan inte kalla comebacken för något annat än succé. Norge vann med 1-0 efter att Christian Grindheim gjort segermålet. Sin vana trogen satsade "Drillo" på en defensiv taktik med endast en anfallare. Tyskland presenterade sitt absolut bästa lag, men var inte förmögna att knäcka norrmännens försvar.

Vinsten var Norges första mot Tyskland sedan – håll i er – OS 1936!

Kvällens gigantkamp spelades i Marseille mellan Frankrike och Argentina. Gästerna vann med 2-0 och Diego Maradona har fått en riktigt bra start på sin karriär som landets förbundskapten. Matchens mål gjordes inte helt oväntat av Lionel Messi. Lilleplutten sprang sick-sack mellan fransmännens backar och överlistade till slut också hemmalagets målvakt Steve Mandanda.

I Spanien blev en av världens största idrottsstjärnor historisk. När hemmanationen besegrade England med 2-0 passade David Beckham på att tangera rekordet i antal landskamper för en engelsk utespelare. Stjärnan kom upp i 108 stycken då han byttes in i början av andra halvlek, och efter precis passningar och lysande framspel visade Milanspelaren att han fortfarande kan leverera även i landslaget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.