Arsené Wenger droppar de klassiska klyschorna. "Bara fokusera på oss". "En match i taget".
Arsené Wenger droppar de klassiska klyschorna. "Bara fokusera på oss". "En match i taget". - Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Arsenal blundar för derbyt - fokuserar på Wolves

Under lördagen spelas Manchester-derbyt, en match som kan få grova implikationer för utgången av Premier League. Samma dag spelare även titeljagande Arsenal, som nu hävdar att de inte kommer bry sig hur det går i en av Englands största matcher.


Arsenal gamla Benzema-intresse

Arsenal var faktiskt ute efter Karim Benzema innan han lämnade Lyon för Real Madrid.

Men när den spanska jätteklubben kom med sina miljoner hade "The Gunners" ingen chans att kunna utmana.

Nu kan de alltså ändå få honom till slut.

LONDON. Helgens stora match i Premier League är derbyt mellan de båda Manchester-lagen, United och City.

Serieledarna Manchester United har inför omgång 27 fyra poäng ner till jagande Arsenal, som på lördag välkomnar Wolverhampton till Emirates Stadium.

Derbyt i Manchester är lördagens tidiga match, vilket gör att Arsenal kommer att kunna följa Manchester Uniteds match innan man ska spela mot Wolves.

Arsenals manager, Arséne Wenger, försäkrar att man kommer att fokusera hundra procent på sin egen insats i matchen mot Wolverhampton, i stället för att lägga fokus på den tidigare matchen mellan United och City.

- Det kommer inte att påverka oss, säger Wenger till Arsenals officiella hemsida.

- Vi befinner oss just nu i en period där hemmamatcherna är extra viktiga och vi vill vara starka till slutet av säsongen.

Fransmannen menar också att man är starka både på hemma- och bortaplan. De många målen mot Newcastle på St James Park senast bevisar återigen att målkapaciteten i Arsenal är enorm - även om laget föll platt och tappade den stora ledningen i andra halvlek.

- Vi har ett bra exempel i Wolves på hur stark Premier League är. Alla lag är ett stort hot för samtliga lag, avslutar han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.