Arsenal blundar för derbyt - fokuserar på Wolves

- 11/02/2011, 16:24 -
Arsené Wenger droppar de klassiska klyschorna. "Bara fokusera på oss". "En match i taget".

Arsené Wenger droppar de klassiska klyschorna. "Bara fokusera på oss". "En match i taget".

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Under lördagen spelas Manchester-derbyt, en match som kan få grova implikationer för utgången av Premier League. Samma dag spelare även titeljagande Arsenal, som nu hävdar att de inte kommer bry sig hur det går i en av Englands största matcher.

LONDON. Helgens stora match i Premier League är derbyt mellan de båda Manchester-lagen, United och City.

Serieledarna Manchester United har inför omgång 27 fyra poäng ner till jagande Arsenal, som på lördag välkomnar Wolverhampton till Emirates Stadium.

Derbyt i Manchester är lördagens tidiga match, vilket gör att Arsenal kommer att kunna följa Manchester Uniteds match innan man ska spela mot Wolves.

Arsenals manager, Arséne Wenger, försäkrar att man kommer att fokusera hundra procent på sin egen insats i matchen mot Wolverhampton, i stället för att lägga fokus på den tidigare matchen mellan United och City.

- Det kommer inte att påverka oss, säger Wenger till Arsenals officiella hemsida.

- Vi befinner oss just nu i en period där hemmamatcherna är extra viktiga och vi vill vara starka till slutet av säsongen.

Fransmannen menar också att man är starka både på hemma- och bortaplan. De många målen mot Newcastle på St James Park senast bevisar återigen att målkapaciteten i Arsenal är enorm - även om laget föll platt och tappade den stora ledningen i andra halvlek.

- Vi har ett bra exempel i Wolves på hur stark Premier League är. Alla lag är ett stort hot för samtliga lag, avslutar han.