Den pressade tränaren: "För mig är det helt galet"

- 11/02/2011, 17:22 -
Ian Holloway, citatkungen själv.

Ian Holloway, citatkungen själv.

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Succénykomlingen Blackpool är i stort behov av poäng efter fem raka förluster. Med två poäng ner till nedflyttningsstrecket är managern Ian Holloway pressad, men han slingrar sig återigen ur pressen med ett par tänkvärda citat.

BLACKPOOL. Nykomlingarna Blackpools frispråkige manager Ian Holloway är pressad efter fem raka förluster.

Blackpool har bara plockat tre poäng hittills under det nya året och med 13 matcher kvar av säsongen har man bara två poäng ner till nedflyttningsstrecket.

När Holloway fick frågan om hurvida han är oroliga över sin och lagets framtid eller inte, slog han till med ännu ett klassiskt svar.

- Jag oroar inte mig, det var sådant jag sysslade med när jag inte hade något jobb, säger Ian Holloway till MirrorFootball.

- Jag har ett jobb nu, och jag tror att den fotboll vi spelar kommer att se till att jag fortsätter att ha ett jobb, vart det än är, med vem det än är, fortsätter han.

Angående helgens match mot Aston Villa påpekar Blackpool-managern vilken härlig utmaning det är att få välkomna en så stor klubb som Aston Villa till Bloomfield Road.

I och med det att Roberto di Matteo fick lämna sitt uppdrag som manager för West Bromwich i veckan är det bara Blackpool av de tre nykomlingslagen som har kvar samma manager som tog laget till Premier League.

Chris Hughton fick som bekant lämna sin post som manager för Newcastle i höstas trots hyfsade resultat. Detta faktum är något som förvirrar Ian Halloway.

- Vad fotbollsklubbarnas ägare vill göra är helt upp till dem, men jag vill varna dem och säga "Detta kortsiktiga tänknonsens, var finns bevisen för att det fungerar"?, säger Ian Halloway till MirrorFootball.

- För ett par månader sedan blev Roberto utsedd till månadens manager och nu har han inget jobb. För mig är det helt galet. Och vad ska man säga om Chris Hughton?

- Det är dock ägarna som tar besluten och vem är jag att säga åt dem vad de ska göra? Det gör jag helst inte, då jag hellre har kvar mitt jobb, för att vara ärlig, avslutar han.

Så här reagerade Holloway efter förlusten mot Everton: