Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roy Hodgson är tillbaka

Roy Hodgson var arbetslös i drygt en månad.
1 av 1

Roy Hodgson var arbetslös i drygt en månad.

SANG TAN/AP/SCANPIX

Sport | 11/02/2011 20:06

Den tidigare Liverpoolmanagern var arbetslös i drygt en månad. Nu gör han comeback och tar över nedflyttningshotade West Bromwich Albion.

WEST BROMWICH. Roy Hodgson blev som bekant uppsagd från Liverpool FC under januari månad efter mängder med dåliga resultat och allmän kalabalik i klubben.

Lite drygt en månad fick den tidigare Fulhamtränaren och Sverigebekantingen gå arbetslös.

Det är nedflyttningshotade West Bromwich Albion som nu väljer att värva den 63-årige managern.

WBA som tidigare under veckan valde att sparka Robert di Matteo under väldigt mystiska omständigheter gör nu vad de kan för att hålla sig över nedflyttningsstrecket.

Frågan är då om Hodgson verkligen är den bästa kortsiktiga lösningen på situationen. Lars Lagerbäcks gamle vapendragare har gjort sig känd genom att ägna många år åt att utveckla en klubb och att ägarna behöver ha tålamod med Hodgsons metoder för att slutligen se ett resultat som överväldigar alla.

Exempelvis att ta Fulham till en Europa League-final.

Dock ska man ha klart för sig att den Croydonfödde tränaren även gjort rejäla bottennapp under sin långa karriär. Detta även blandat med snabba, intensiva succér.