Roy Hodgson var arbetslös i drygt en månad.
Roy Hodgson var arbetslös i drygt en månad. - Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX

Roy Hodgson är tillbaka

Den tidigare Liverpoolmanagern var arbetslös i drygt en månad. Nu gör han comeback och tar över nedflyttningshotade West Bromwich Albion.


Hodgsons tidigare uppdrag:

Roy Hodgson har gjort sig känd som något av en flyttfågel som gärna stannar kvar till dess att uppdraget är slutfört. Men sedan har han inga bekymmer med att flytta runt var än han får möjlighet.

Bland annat har Hodgson var ansvarig för Inter och det schweiziska landslaget, dessutom har tränat FC Köpenhamn och Finlands landslag.

Nu senast kommer han alltså färsk från sitt kanske största uppdrag. Manager över Liverpool FC. Något som inte gick enligt planerna.

WEST BROMWICH. Roy Hodgson blev som bekant uppsagd från Liverpool FC under januari månad efter mängder med dåliga resultat och allmän kalabalik i klubben.

Lite drygt en månad fick den tidigare Fulhamtränaren och Sverigebekantingen gå arbetslös.

Det är nedflyttningshotade West Bromwich Albion som nu väljer att värva den 63-årige managern.

WBA som tidigare under veckan valde att sparka Robert di Matteo under väldigt mystiska omständigheter gör nu vad de kan för att hålla sig över nedflyttningsstrecket.

Frågan är då om Hodgson verkligen är den bästa kortsiktiga lösningen på situationen. Lars Lagerbäcks gamle vapendragare har gjort sig känd genom att ägna många år åt att utveckla en klubb och att ägarna behöver ha tålamod med Hodgsons metoder för att slutligen se ett resultat som överväldigar alla.

Exempelvis att ta Fulham till en Europa League-final.

Dock ska man ha klart för sig att den Croydonfödde tränaren även gjort rejäla bottennapp under sin långa karriär. Detta även blandat med snabba, intensiva succér.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.