Gareth Bale har problem med ryggen.
1 av 3
Gareth Bale har problem med ryggen. - Foto: Tim Hales
Luka Modric återhämtar sig efter att ha opererat bort blindtarmen.
2 av 3
Luka Modric återhämtar sig efter att ha opererat bort blindtarmen. - Foto: SCOTT HEPPELL
Rafa van der Vaart har problem med sin ljumske.
3 av 3
Rafa van der Vaart har problem med sin ljumske. - Foto: Alastair Grant

Spurs brottas med skadebekymmer

Tottenham Hotspurs har tre tunga namn på skadelistan inför helgens match mot Sunderland och tisdagens drabbning mot AC Milan. I lördagens match får man klara sig utan trion, men förhoppningsvis för Londonklubben är någon tillbaka till tisdagens match.


Trions facit i Spurs 2010/2011

Rafa van der Vaart har nätat tolv gånger på 23 matcher hittills under säsongen. Luka Modric har spelat 27 matcher och gjort två mål. Gareth Bale har fått nätet att rassla elva gånger på 30 spelade matcher. Det är med andra ord tunga avbräck för Londonklubben.

LONDON. Tottenham Hotspurs har stora skadebekymmer inför den första åttondelsfinalen mot AC Milan i Champions League. Lagets tre stora stjärnor, Luka Modric, Rafael van der Vaart och Gareth Bale, befinner sig alla tre på skadelistan.

Bale kämpar med sin ryggskada, van der Vaart har problem med ljumsken och Modric återhämtar sig fortfarande från sin blindtarmsoperation.

Den viktiga trion är definitivt borta till lördagens match mot Sunderland, men Spurs manager Harry Redknapp hoppas att någon av de tre kan vara i speldugligt skick på tisdag.

- De fightas alla tre för tillfället. Det är svårt att säga hurvida de kommer spela på tisdag, säger Harry Redknapp till Skysports.

- Luka har börjat jobba, men är inte redo till morgondagens match. Rafa har en överbelastad ljumske och Gareth kommer tillbaka långsamt.

Matchen mot Sunderland är i allra högst grad viktig för Londonklubben. Tottenham kämpar med framför allt Chelsea och Manchester City om en Champions League-plats.

I händelse av seger avancerar man förbi Chelsea upp på en fjärdeplats, som innebär Champions League-spel även nästa säsong. Redknapp försäkrar att spelarna fokuserar på Sunderland i första hand, och inte AC Milan.

- Morgondagens match är en nyckelmatch för oss. Det är den man oroar sig för, säger Redknapp till Skysports.

- Att fokusera på Sunderland kommer inte vara någonting svårt, med tanke på att spelarna vet hur viktig matchen är, avslutar han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.