Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Xavi: "Liverpool har världens bästa fans"

Xavi Hernandes i Barcelonas blåröda tröja.
1 av 2

Xavi Hernandes i Barcelonas blåröda tröja.

Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Xavi blev framröstad till 2010 års tredje bäste spelare.
2 av 2

Xavi blev framröstad till 2010 års tredje bäste spelare.

Frank Augstein/AP/SCANPIX

Sport | 11/02/2011 21:37

Xavi Hernandes talar ut i en stor intervju om sina lagkamrater, VM-festen i Sydafrika och hur mycket han uppskattar Liverpoolsupportrarna.

BARCELONA. FC Barcelonas stora mittfältsgeneral, Xavi Hernandes, gav under fredagseftermiddagen en lång intervju till den engelska tidningen, The Guardian, där han bland annat ger sin syn på finalen i Sydafrika, sina lagkamrater och Liverpools välkända The Kop.

– När Lionel Messi inte får bollen blir han väldigt irriterad. Om jag spelat bollen till Dani Alves ett par gånger, känner jag att nästa gång är det Leos tur, säger den otroligt skicklige spelfördelaren.

Xavi berättar vidare ingående om sommarens stora festligheter där han fick ta del en hel nations stora eufori. Samtidigt som resten av världen kritiserade Spaniens spelsätt, ett spel som inte alls bjöd på det vackra "tiki-taka"-spelet som landslaget gjort sig kända för.

– Hur kan man säga det? Det var våra motståndare som spelade så tråkigt och därför blev det svårt att göra många mål.

– När vi spelade mot Holland var de endast ute efter att få matchen till straffar, eller att Arjen Robben skulle komma fri på en kontring och vräka in bollen. De bjöd bara på smällar, smällar och än mer smällar, det är klart att det blir svårt att spela vårt spel då.

"Bäst fans i England"

– Om Barcelona hade haft Liverpools supportrar hade vi förmodligen vunnit Champions League 20 gånger om, säger Xavi.

– Okej, jag kanske överdriver en del, men deras fans är helt fantastiska. En gång besegrade vi dem med 3-1 och ändå valde supportrarna att applådera båda lagen.

Den lille mittfältaren har genom åren vuxit från en kritiserad arvtagare till den nuvarande tränaren Pep Guardiola, till en fullvuxen superstjärna. Nu senast kom han trea på vid galan i Paris där Fifa delade ut den mytomspunna guldbollen.

Här nedan följer ett axplock av den passningssäkre mittfältarens bästa aktioner: