Manchesterderbyt har aldrig varit viktigare

- 12/02/2011, 11:05 -
De har mötts tidigare och för att vara två ärkerivaler uppges de ha en bra relation.
1 av 4

De har mötts tidigare och för att vara två ärkerivaler uppges de ha en bra relation.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Manchester Uniteds Alex Ferguson och Citys Roberto Mancini drabbar samman under lördagen.
2 av 4

Manchester Uniteds Alex Ferguson och Citys Roberto Mancini drabbar samman under lördagen.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Tevetittarna får hoppas att matchen inte blir ett liknande anti-klimax som under höstkanten.
3 av 4

Tevetittarna får hoppas att matchen inte blir ett liknande anti-klimax som under höstkanten.

Tim Hales/AP/SCANPIX

4 av 4

Jon Super/AP/SCANPIX

Under lördagseftermiddagen drabbar två av Premier Leagues topplag samman i vad som mycket väl kan utvecklas till en match med implikationer bortom det vardagliga ligalunket.

LONDON. Som det sig bör inom den brittiska toppfotbollen föregås mer eller mindre varje stor match av mängder med uttalanden från tränare som inte har något med matchen att göra.

Under lördagen drabbar som alla vet, Manchester United ihop med ärkerivalen Manchester City, i en match som kan bli vital för utgången av Premier League. Vinst för endera lag får stora implikationer, men skulle laget från Eastlands ro hem segern är det fler än Liam Gallagher som kommer fira.

– Manchesterderbyt har aldrig varit mer vidöppet och det är klart att vi inte vill att United drygar ut sin ledning, säger en viss fransman baserad i London. Arsené Wenger lägger sig i vanlig ordning i när det vankas toppmöte.

United fick som bekant sin förlustfria svit bruten när laget förlorade mot Wolverhampton omgången som gick. Laget hade då 29 raka matcher utan förlust. Något som nu Wenger utnyttjar.

– Jag minns hur det var för oss när vi väl förlorade mot United då vår streak bröts på 49 matcher utan nederlag. Det är otroligt svårt att återhämta sig rent psykologiskt. Det är alltid jobbigt att förlora när du har en bra form och sluppit undan förluster.

Antiklimax i höstas

Drabbningen som sker på Old Trafford har haussats bortom det sedvanliga införsnacket. Sir Alex Fergusons numer klassiska uttalande om att City endast är en "störande granne som man överrörstar genom att höja volymen på teven", kan inte längre ses som ett citat förankrat i verkligheten.

Laget från City of Manchester Stadium är endast fem poäng bakom sin så kallade storebror. Men det bör tilläggas att de ljusblå har en match mer spelad.

Det tevetittarna får hoppas på är att matchen inte utvecklas till det antiklimax som matchen under höstkanten blev. Ett derbyt som av många kallats den sämsta Manchesterdrabbningen på många år.

Skulle dock City kämpa in en vinst under lördagen sätter de oerhörd press på "Red Devils", ett par röda djävlar som drabbar samman med sina än större ärkerivaler, Liverpool FC, den 6 mars.

Utöver det har dessutom Manchester United två innestående matcher med mästarna Chelsea, med andra ord kan lördagseftermiddagens toppmöte på Old Trafford få implikationer och konsekvenser som påverkar hela ligan.

– Det är trots allt ett derby, så vad som helst kan faktiskt hända. Men som jag sagt tidigare, vi i Arsenal fokuserar på vår egen match, påstår Wenger som har allt att vinna i Manchesterderbyt.