Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dyraste matchen genom tiderna

Dimitar Berbatov börjar på bänken.
1 av 1

Dimitar Berbatov börjar på bänken.

JON SUPER/AP/SCANPIX

Sport | 12/02/2011 13:25

Lördagens drabbning mellan Manchester United och Manchester City är officiellt den dyraste matchen som någonsin spelats. Samtidigt låter Alex Ferguson sin skyttekung börja på bänken.

MANCHESTER. Manchester United kommer till spel i det klassiska rivalmötet mot Manchester City utan sin stora anfallsstjärna, Dimitar Berbatov.

Bulgaren som stått för 19 baljor under säsongen petas till förmån för en mer defensivt inriktad startelva. Helt i linje med Sir Alex Fergusons strategi vid större matcher där de röda djävlarna inte kommer äga lika mycket boll som de är vana vid.

Wayne Rooney tar plats som spjutspets. Engelsmannen har till skillnad från Berbatov inte rosat marknaden i likhet med i fjol där han fullständigt dominerade på de brittiska öarna.

Det är dessutom officiellt, matchen är den dyraste som någonsin spelats. De två trupperna kostar sammanlagt 5,5 miljarder svenska kronor.