"Herregud" skanderade Henrik Strömblad ut från kommentatorsbåset.
1 av 3
"Herregud" skanderade Henrik Strömblad ut från kommentatorsbåset. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
Målet kan mycket väl röstas fram som det vackraste som gjordes under året när vi väl summerar säsongen.
2 av 3
Målet kan mycket väl röstas fram som det vackraste som gjordes under året när vi väl summerar säsongen. - Foto: Martin Rickett/AP/SCANPIX
Wayne Rooney firar det magiska målet tillsammans med Nani.
3 av 3
Wayne Rooney firar det magiska målet tillsammans med Nani. - Foto: Martin Rickett/AP/SCANPIX

"Jag dedikerar målet till fansen"

Wayne Rooney menar att fansen förtjänade magin superstjärnan visade igår. "Jag vet hur mycket Manchesterderbyt betyder för dem".


Läget i tabellen

Manchester United toppar som bekant ligan med fyra poäng ner till Arsena. Dessutom är de ytterligare fyra poäng före ärkerivalen och tillika lokalkonkurrenten Manchester City.

Men de kommande matcherna kan mycket väl bli avgörande för den fortsatta säsongen. United spelar först mot Wigan för att sedan spela en av de mest infekterade matchen på de brittiska öarna. Manchester United på Anfield Road mot Liverpool FC, kan bli en ohygglig nagelbitare för endera supporterskara.

City däremot ställs om två helger mot Chelsea i en fight som kan bli avgörande för huruvida slutspurten blir mellan två eller fler lag.

MANCHESTER. Wayne Rooney stod för måhända det vackraste målet som kommer göras under 2011 när Manchester United besegrade lokalrivalen Manchester City.

Några fotbollsexperter hävdar till och med att målet kan vara bland de vackraste som gjorts under 2000-talet, och huvudpersonen själv menar att det är definitivt hans bästa mål i karriären. Ett mål Rooney nu väljer att dedikera till de lojala Unitedsupportrarna.

– Manchester United-fansen förtjänade det där från mig, säger Rooney till Sky Sports.

Efter en säsong fylld av oväsen vid sidan av plan och utebliven form på gräsmattan är det många supportrar av "The Red Devils" som tar stjärnans uttalande som ytterligare bevis för att han nu fokuserar uteslutande på United.

– Jag själv har inte haft en av mina bästa säsonger och jag vet hur stor Manchesterderbyt är för fansen, så jag hoppas att de njöt av det som skedde under matchen.

United är nu fyra poäng före Arsenal som tog en betryggande seger över Wolverhampton efter två mål av holländaren Robin van Persie.

Här är målet hela fotbollsvärlden talar om för tillfället:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.